Consiliul Local al municipiului Petrosani a aprobat un proiect de hotãrâre privind stabilirea salariilor de bazã pentru functionarii publici si personalul contractual din cadrul aparatului de specialitate al primarului si a serviciilor publice din subordinea Consiliului Local, pentru anul 2018.
Este vorba de modificarea unor prevederi în cazul angajatilor cu probleme medicale grave, cãrora le-ar fi scãzut veniturile.
“La sfârsitul anului, s-a aprobat majorarea salariilor cu 20% astfel ca prin mutarea contributiilor de la angajator la angajat veniturile sã nu scadã, sã rãmânã la nivelul din decembrie 2017. ulterior, Guvernul a adoptat ordonanta 91 prin care a stabilit cã angajatii cu probleme de sãnãtate, sã li se mãreascã cu 28,5% pentru ca veniturile lor sã nu scadã. În situatia asta avem sase colegi si pentru ei, Consiliul Local a aprobat aceastã crestere ca si veniturile lor sã rãmânã la nivelul din decembrie 2017”,  a declarat juristul Adrian Negoe, secretarul Primãriei Petrosani.
În aceastã situatie se aflã sase angajati din cadrul Primãriei Petrosani ai cãror salariu ar fi urmat sã scadã începând cu luna ianuarie, dacã în cazul acestora nu se aplicau prevederile adoptate de Consiliul Local. La sfârsitul anului trecut, Consiliul Local a aprobat majorarea salariilor angajatilor “cu un procent de 20%, astfel încât câstigurile nete ale acestora sã rãmânã la nivelul lunii decembrie 2017, fãrã a scãdea ca urmare a transferului privind cotele de contributii sociale din sarcina angajatorului în sarcina exclusivã a salariatului”.
Potrivit reprezentantilor municipalitãtii, fondul de salarii nu se va majora.  “Nu este efort bugetar, pentru cã se mutã contributiile si nu creste fondul de salarii. Rãmâne la nivelul anterior”,  a mai spus sursa citatã.
Monika BACIU