Sute de mii de copii din tarã cresc singuri, acestia neavându-i pe pãrinti alãturi. Datele Ministerului Muncii si Justitiei Sociale relevã o situatie îngrijorãtoare.
La sfârsitul primului semestru al anului trecut, în tarã, erau aproape 100 de mii de copii care aveau pãrintii plecati la muncã în strãinãtate.
“Conform datelor centralizate la nivel national în baza informatiilor transmise de Directiile Generale de Asistentã Socialã si Protectia Copilului din judetele/sectoarele ale municipiului Bucuresti, la data 31.06.2017, date colectate de la nivelul autoritãtilor administratiei publice locale, în evidentele acestor institutii, erau 96.723 copii care aveau pãrintii plecati la muncã în strãinãtate”, aratã Ministerul Muncii si Justitiei Sociale într-un rãspuns oferit deputatului PSD, Natalia Intotero.
Potrivit datelor, numãrul copiilor ai cãror pãrinti sunt plecati în strãinãtate a scãzut, data de anul 2011.
“În acest context este de mentionat faptul cã în conformitate cu datele Recensãmântului din anul 2011, aproximativ 3% din numãrul total al copiilor cu vârste cuprinse între 0 si 17 ani au sau au avut unul sau ambii pãrinti la muncã în strãinãtate, ceea ce reprezenta la acel moment un numãr aproximativ de 116.000 de copii”, mai aratã rãspunsul. Pãrintii care pleacãla muncã în strãinãtate trebuie sã anunte  institutiile abilitate.
Monika BACIU