Tot mai multi tineri aleg sã urmeze un curs de initiere în sportul pe zãpadã, iar instructorii spun cã parcã a crescut numãrul celor ce aleg placa, în locul celor douã schiuri.
Pare mai greu, dar, odatã deprins acest sport, toti se aratã foarte încântati si, spun instructorii, un snowboard e mai usor de manevrat. Cã doar sunt douã canturi, nu 4. Asa se face cã  sportul, ce pare acum mai cool, a devenit mult mai cãutat.
„În ultimii 2 ani, pot sã spun cã au început sã vinã din ce în ce mai multi tineri. E adevãrat cã vârstele pentru snowboard sunt ceva mai mari ca la schi. Adicã cei care se apucã de  snowboard, depãsesc în medie vârsta de 8 ani. La schi cei care se apucã, sunt între 4, 5 sau 8 ani”, spune Marius Bucur, instructor de snowboard din Straja. În statiunea din Lupeni sunt zeci de tineri veniti încã în taberele de aici si foarte multi iau lectii de snowboard.
În plus, sunt si câteva trasee special amenajate pentru ei. „Pârtiile sunt gata de la 1 decembrie, existã un nou telescaun si parcurile, pentru testarea abilitãtilor celor care stiu trick-uri, au existat cândva, dar pentru începãtori nu este tocmai recomandat. În anii viitori, însã, sigur vom avea si un astfel de parc la Straja”, mai spune Marius.
Cei care vor sã învete sã alunece cu un snowboard au ocazia sã se înscrie în 3 tabere. Una a început chiar de luni, alta este în vacanta intersemestrialã 4 – 11 februarie si ultima va fi la finele lunii februarie. Pentru un începãtor, un echipament ajunge la 1.000 de lei si, pe parcurs, acesta se poate îmbunãtãti, dar sunt si de închiriat la Straja.
Diana Mitrache
Foto MARIUS BUCUR