Zeci de solicitãri pe 112 vin pentru echipajele de pompieri, din pricina aparatelor de încãlzit lãsate în prizã, ori, mai grav, prin pricina hornurilor care nu sunt foarte bine curãtate.
Pompierii atrag atentia celor ce au instalatii improvizate, dar nu numai lor, sã le verifice si sã se asigure cã au fãcut tot ce trebuie pentru a evita producerea vreunuiincident nedorit.
Asta, dupã ce, la finele sãptãmânii trecute, si-au riscat viata scotând din flãcãrile izbucnite în urma unui scurt-circuit, nu mai putin de 10 butelii. Alte 9 au explodat creând panicã generalã, la Lupeni.
„Recomandãrile noastre vin pentru cei care au cosuri de fum, pe de o parte si rugãm toti cetãtenii sã fie constienti si sã si le curete cu personal autorizat, pentru cã, dacã nu, intervine acel monoxid de carbon, care duce la decesul persoanelor din locuintã si, pe de altã parte, sã fie atenti la tot ce lasã sub tensiune. Asta, indiferent cã este vorba despre instalatii de pom, sau alte instalatii de încãlzire. Toate sunt un real pericol”, a spus Cristian Baleia, comandant adjunct al Detasamentului de Pompieri Petrosani.
Ultimul incendiu a fost unul violent, si doar o minune a fãcut ca proprietarul sã scape nevãtãmat. În schimb, pompierii si-au riscat pur si simplu viata, scotând din foc buteliile pline. Asta, în timp ce o jumãtate dintre ele au explodat în gospodãrie.
Diana Mitrache