Ministerul Sãnãtãtii nu considerã ca fiind oportunã deschiderea unui punct de lucru PERMANENT al Casei Nationale de Asigurãri de Sãnãtate în Valea Jiului.  De câtiva ani, la Petrosani functioneazã un punct de lucru al CNAS, însã cu program de lucru doar în zilele de joi. Dupã ce au invocat o serie de legi, oficialii Ministerului Sãnãtãtii au venit si cu concluzia: nu se justificã deschiderea unui punct permanent în Valea Jiului.
“În prezent nu se justificã deschiderea unui punct permanent al Casei de Asigurãri de Sãnãtate Hunedoara, în Valea Jiului. Totodatã, tinând cont de faptul cã: Casa Nationalã de Asigurãri de Sãnãtate este preocupatã continuu pentru asigurarea protejãrii asiguratilor în cadrul sistemului de asigurãri sociale de sãnãtate, în calitate de institutie publicã autonomã, de interes national, cu personalitate juridicã, care administreazã si gestioneazã sistemul de asigurãri sociale de sãnãtate în vederea aplicãrii politicilor si programelor Guvernului în domeniul sanitar; Casa Nationalã de Asigurãri de Sãnãtate are ca principal obiect de activitate asigurarea functionãrii unitare si coordonate a sistemului de asigurãri sociale de sãnãtate din România si are în subordine casele de asigurãri de sãnãtate, în urma unei analize a eficientei legislative privind înfiintarea de oficii teritoriale, se va avea în vedere oportunitatea adoptãrii unei reglementãri unitare la nivel national în acest sens”, aratã Ministerul Sãnãtãtii, într-un document semnat la sfârsitul anului trecut.
Ghiseul mobil al Casei de Sãnãtate de la Petrosani functioneazã ilegal, “pe propria rãspundere” a conducerii institutiei. Biroul a fost înfiintat în urmã cu câtiva ani pentru a veni în sprijinul cetãtenilor din Valea Jiului, astfel încât acestia sã nu fie nevoiti sã se mai deplaseze pânã la Deva. Numai cã acest birou functioneazã în afara legii, pe rãspunderea celor de la Casa Judeteanã de Asigurãri de Sãnãtate Hunedoara. Ca solutie de compromis, în anul 2013 a fost deschis ghiseul de la Petrosani. Acesta functioneazã în fiecare joi de la ora 10:00 la ora 15:00.
Monika BACIU