Peste 100 de pasionati de alergare sunt asteptati si în editia din acest an a competitiei Parâng Challenge  Night, o competitie ce se desfãsoarã pe timp de noapte în muntii nostri.
De aceastã datã, Avram Iancu, unul dintre initiatorii miscãrii în aer liber, spune cã asteaptã competitori din toatã tara si cã celui mai bun i se va oferi un premiu atractiv. „Parâng Night Challenge este deja traditie si ajungem la editia a 5-a, una aniversarã, care va fi incendiarã. Eu promovez, de când mã stiu, tot ceea ce este frumos si, mai ales, Valea Jiului cu muntii ei minunati. Este o competitie puternicã, la nivel national, chiar si international si toatã spuma alergãrii montane, sperãm noi, cã va veni. Avem, anul acesta un premiu de 1500 de lei, premiul special, pentru doborârea recordului de cursã. Noi am introdus acest premiu si îl acordãm, dacã reuseste cineva”, a spus Avram Iancu, atletul care a si doborât câteva recorduri la înot.
Competitia are loc în penultimul week-end din luna februarie, anul acesta fiind în noaptea de 17 spre 18 februarie, în Parâng, pe un traseu de câtiva km si cu o diferentã mare de nivel, asa încât, pe timpul noptii, concurentii vor fi mult solicitati. Totul depinde si de vreme si de zãpada care este  pe traseu, însã, cei care vin la acest concurs sunt temerari ai muntelui si nu se tem de obstacole.
Concursuri pentru cei mari si cei mici, în Parâng
Cei din statiunea montanã Parâng au stabilit deja calendarul competitional. Primele concursuri din munte vor începe în luna februarie. Astfel, pasionatii sporturilor de iarnã sunt asteptati în statiunea montanã Parâng în perioada 02-04 februarie 2018, unde va avea loc WinterTour, în timp ce în 10 februarie este programatã Cupa Alba. În urmãtoarea zi, în 11 februarie va avea loc Cupa Scolii “R”. În 17-18 februarie 2018 va avea loc si Cupa Pro Parâng.
Urmeazã competitii dedicate special copiilor. Astfel, în data de 24 februarie 2018 statiunea montanã Parâng va gãzdui Cupa Piticot, în 10-11 martie 2018 au loc Serbãrile Zãpezii, iar data de 24 martie 2018 este rezervatã tot copiilor, când va avea loc Cupa Carnavalului Piticot.
Programul competitional din Parâng se va încheia pe data de 01 mai 2018 cu Cupa 1 Mai. Toate aceste competitii sunt conditionate de starea vremii si a pârtiilor din statiunea montanã.
Monika BACIU
Diana Mitrache