Cel putin 9 butelii scoase de pompieri din flãcãri

A fost la un pas de un adevãrat dezastru si doar o minune a fãcut ca flãcãrile sã nu cuprindã o gospodãrie întreagã din Lupeni.
Pompierii spun cã s-au aruncat efectiv în foc, ca sã scoatã mai multe butelii care riscau sã provoace un adevãrat dezastru ce riscã sã se extindã pânã spre spital. O parte, însã, au explodat, iar vâlvãtaia creatã a fost uriasã. Totul s-a petrecut în week-end-ul care a trecut, la Lupeni, la doi pasi de clãdirea spitalului. Din fericire, pompierii vorbesc acum despre un incendiu puternic, dar care a fost limitat si spun cã nu au existat victime.
„Am intervenit cu 3 autospeciale de lucru cu apã si spumã, iar interventia a fost foarte dificilã din cauza numãrului mare de butelii de acetilenã si oxigen, care erau depozitate în acea incintã”, a spus Cristian Baleia, comandant adjunct al Detasamentului de Pompieri din Petrosani.
Pompierii au salvat, însã, din flãcãri, o bunã parte din locuinta proprietarului si, paguba cea mai mare, produsã de exploziile de butelii care s-au succedat timp de minute bune, a fost înregistratã la atelierul si garajul care sunt lipite de locuinta sa. Totul a pornit de la un aparat electric si proprietarul nu a mai putut controla vâlvãtaia, mai ales când s-au declansat exploziile.
„În urma cercetãrilor care au fost efectuate la fata locului, s-a stabilit faptul cã incendiul a pornit de la un scurt-circuit produs la un calorifer electric. Pierderea este undeva la 100 de mii de lei, iar partea salvatã din flãcãri este si ea de 100 de mii de lei, ca valoare estimatã ”, a spus Cristian Baleia, cel care a coordonat la fata locului întreaga operatiune, contra-cronometru. A fost nevoie de ore bune, pânã ce focul a fost total stins si pompierii s-au asigurat cã nu mai existã niciun pericol. Din fericire, însã, nimeni nu a fost vãtãmat.
Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *