Bazinul de înot didactic din Petrosani va purta numele sportivului Avram Iancu. Decizia a fost luatã la sfârsitul lunii decembrie, în cadrul sedintei de Consiliu Local de la Petrosani.
Performantele sportive ale lui Avram Iancu sunt recunoscute si prin acest mod. Astfel, bazinul didactic din Petrosani va purta numele de “Iancu Avram – Marius”
„Iancu Avram – Marius a terminat la Sulina, cursa de 2860 de kilometri de înot pe Dunãre, devenind astfel primul om care a strãbãtut fluviul de la izvoare pânã la vãrsarea în Marea Neagrã fãrã obiecte ajutãtoare. Aproape trei luni au trecut de când Iancu Avram – Marius a pornit de la izvoarele ei, din Muntii Pãdurea Neagrã (Germania), spre Delta Dunãrii. La acest efort urias se adaugã si traversarea Canalului Mânecii, doar în slip si cascã, fãrã sã poarte costum de neopren, la capãtul unui efort extraordinar.
Este primul român care traverseazã canalul fãrã costum de neopren”, aratã documentele aprobate de consilierii locali de la Petrosani.
Acestea sunt motivele care au stat la baza deciziei Consiliului Local al municipiului Petrosani.
“Iancu Avram – Marius este autorul unei performante care a fost omologatã international. El si-a dorit neapãrat sã atragã atentia românilor în campania de strângere de fonduri pentru achizitia operei lui Constantin Brâncusi, “Cumintenia pãmântului”. Iatã de ce, având în vedere contributia pe care domnul Iancu Avram – Marius a avut-o la promovarea sportului si imaginii municipiului Petrosani pe plan international, national si implicit a celui local, propun Consiliului Local ca bazinul didactic de înot din Petrosani sã se numeascã Bazinul Didactic “Iancu Avram – Marius””, mai aratã documentele.
În cadrul sedintei au existat nelãmuriri în ceea ce priveste denumirea de “Iancu Avram – Marius”. Consilierii locali ar fi vrut ca bazinul sã se numeascã “Avram Iancu”, însã comisiile de specialitate de la Prefecturã au stabilit cã numele trebuie sã fie precum cel din actul de identitate.
Monika BACIU