Sute de credinciosi, ca si turistii din Straja au fost, din nou, martorii unui eveniment inedit de Boboteazã. Salvamontistii au adus cu akia apa de la izvoarele din creierii muntilor si, dupã slujba de la schitul din munte, au împãrtit-o credinciosilor.
Evenimentul este unul extrem de gustat de cãtre toti cei care urcã la munte si chiar si localnicii vin sã ia aghiazmã din munti.
De 18 ani, salvamontistii aduc cel putin 200 de litri de apã de la izvoarele din vârful muntelui Straja. Este o traditie pe care, cei care sunt din zonã, o pãstreazã cu sfintenie, iar turistii care se aflã în statiunea de munte o gustã cu plãcere. Apa a fost adusã si în acest an de la izvor.
Salvamontistii sunt cei care au  urcat în munti si sâmbãtã dimineatã, la 7 dintre izvoarele de la Strajã si au adus apa, care a fost sfintitã la slujba de la schitul din Strajã, de cãtre un cãlugãr, iar dupã slujbã, a fost  împãrtitã credinciosilor ce urcã pânã aici sã primeascã o sticlã cu apã purã.
De Boboteazã, la schit, cãlugãrul îi asteaptã pe toti sã ia apã sfintitã. Sunt si localnici care, an de an, preferã sã urce în munte ca sã participe la aceastã slujbã, fiind mai aproape de Dumnezeu, acolo sus la munte.
Diana Mitrache
Foto Facebook