Aceleasi impozite locale, taxa de salubrizare mai mare, la Petrosani

Taxele si impozitele locale de la Petrosani nu au crescut. În acest an, contribuabilii vor plãti aceleasi taxe, însã existã mici exceptii. A crescut taxa de salubrizare cu un leu.
“Conform prevederilor Legii nr. 227/2015, cu modificãrile si completãrile ulterioare, privind Codul Fiscal, nivelul impozitelor si taxelor locale pentru anul 2018 nu se modificã fatã de anul 2017, cu exceptia mijloacelor de transport cu masa egalã sau mai mare de 12 tone. Scutirile de la plata impozitelor si taxelor rãmân aceleasi ca în anul 2017. Bonificatiile vor rãmâne la nivelul anului 2017 si pentru persoane fizice si pentru persoane juridice, procentul fiind de 10%”, aratã documentele Primãriei Petrosani.
Anul trecut, taxa de salubrizare a fost de 6 lei/persoanã, în cazul persoanelor fizice. Pentru acest an, taxa a fost majoratã cu un leu. Astfel, pentru persoanele fizice taxa de salubrizare este de 7 lei/lunã/persoanã. Existã însã exceptii.
“Pentru familiile care se compun din mai mult de sase membri, taxa va fi de 4 lei/lunã pentru fiecare membru al familiei peste acest numãr”, aratã documentele.  Pentru persoanele juridice, pânã la un numãr de 250 de angajati cu contract individual de muncã, taxa va fi în cuantum de 8 lei/angajat/lunã.
“De la un numãr de 251 de angajati cu contract individual de muncã taxa va avea un cuantum de: 8 lei/angajat/lunã – pânã la 250 de angajati; 4 lei/angajat/lunã – pentru ceea ce depãseste 250 de angajati”, mai aratã aceleasi documente. Proiectul de hotãrâre a fost votat, la sfârsitul anului trecut, de consilierii locali de la Petrosani.
Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.