Trecerea de la nivel cu calea feratã din Colonia Petrosani a ajuns în instantã, dupã ce peste 100 de taximetristi au strâns semnãturi, pe motiv cã au cerut reparatia acesteia.
Oamenii au fost mobilizati de un fost consilier local, care, în instantã, a obtinut si reparatiile la statia CFR din Petrosani si acum acesta s-a îndreptat împotriva celor de la Regionala CFR Timisoara. „Am cerut sprijinul a câtorva firme de taximetrie si directorii firmelor au primit cu bucurie demersul nostru, adunând semnãturi de la 100 de taximetristi. În cazul acesta, mergem la Judecãtoria Petrosani”, a spus Viorel Pascu, pensionarul care a initiat aceste demers menit sã îmbunãtãteascã vizibil acest tronson de drum extrem de circulat si care a fost lãsat de izbeliste de zeci de ani.
Cei de la Regionala CFR Timisoara, dupã 28 de ani de tergiversãri, recunosc acum situatia si  spun cã vor face lucrãri în primãvarã, chiar si la haltã Jiu. Printre acestea se numãrã: înlocuirea unui numãr de 30 traverse din beton si a sinei, în lungime de 52 m, refacerea santului pentru asigurarea scurgerii apelor, pe o lungime de 80 m, în partea stângã a firului, realizare de repartitie din balast; înlocuirea a 30 bucãti de dale din beton interioare, dar si înlocuirea a 54 bucãti dale din beton exterioare.
Diana Mitrache