O femeie in vârsta de 64 de ani, din municipiul Deva a cazut victima escrocilor, care prin metoda “accidentul” au reusit sa o pagubeasca de 1.500 de euro si 3.000 de lei. In fapt, femeia a primit miercuri noaptea, in jurul orei 22:30, un telefon de la o persoana necunoscuta, care, sub pretextul ca fiul sau a fost implicat intr-un eveniment rutier, a determinat-o sa ii dea banii. Escrocii si-au mai incercat norocul .inca de doua ori, dar persoanele in cauza au fost vigilente si au apelat la timp la sprijinul Politiei, dându-si seama ca ar putea deveni victime ale unor infractiuni de inselaciune. Astfel, Politia Municipiului Deva a fost sesizata de un barbat in vârsta de 82 de ani, din Deva, pensionar cu privire la faptul ca, in data de 04.01.2018, in jurul orei ora 00:30, a fost apelat telefonic de persoane inca neidentificate, care  au incercat inducerea sa in eroare cu privire la faptul ca o ruda apropiata a accidentat in trafic o persoana, iar in schimbul unei intelegeri favorabile, va trebui sa remita urgent 10.000 de euro.  Persoana vatamata si-a dat seama la timp ca poate fi victima unei infractiuni de inselaciune si nu a dat curs solicitarii, adresându-se, in schimb, politistilor.

Tot in cursul noptii trecute, politistii deveni au fost sesizati de o alta persoana, in vârsta de 49 de ani, din municipiul Deva, cu privire la faptul ca, in jurul orei 00:30, persoane neidentificate, atribuindu-si calitati mincinoase si sub pretextul ca fiica acesteia a fost implicata  intr-un accident rutier, i-au solicitat sa le dea 9.000 euro, suma ce ar fi fost necesara pentru o interventie chirurgicala urgenta. Persoana vatamata a reusit sa ia legatura telefonic cu fiica sa si a constatat ca cele relatate de apelant nu erau reale

“Politistii Biroului de Investigatii Criminale Deva efectueaza cercetari in vederea identificarii persoanelor care, apelând la metoda „accidentul”, au incercat sa induca in eroare si sa obtina diferite sume de bani de la persoane din municipiul Deva, sub pretextul ca apropiati ai acestora ar fi fost implicati in evenimente rutiere”, declara Bogdan Nitu, purtator de cuvânt al IPJ Hunedoara.

In toate cazurile prezentate, politistii au intocmit dosare de cercetare penala si efectueaza cercetari, in vederea identificarii autorilor si a tragerii acestora la raspundere penala.

Marius Mitrache