Mos Craciun are un atelier si in Petrosani. Spiridusi ii sunt membrii Asociatiei San Montan, dar si oamenii cu suflet care an de an vin in sprijinul celor nevoiasi. Pe spiridusii de la San Montan i-am gasit astazi la sediul lor unde sortau, cu spor, toate darurile pe care le vor imparti copiilor nevoiasi. In a doua zi dupa Craciun, spiridusii de la San Montan vor pedala pe strazile Vaii Jiului pentru a ajunge la familiile care au nevoie de ajutor. Vor duce hainute, dulciuri, si multe alte obiecte copiilor.

“In fiecare an inaintea sarbatorilor de iarna, membrii Asociatiei San Montan ne strangem la sediu pentru a sorta, repara jucariile, hainutele primite de la oameni darnici, pe care le facem pachetele si le ducem la copiii nevoiasi din Valea Jiului. In data de 26 decembrie vom pedala incepand de la Lupeni. Vom merge la casa de copii patronata de Sfanta Treime, vom merge la familia Gheorghe, o familie cu 9 copii care il asteapta pe Mos Craciun. Vom merge la Vulcan, la sala de catarare unde ne asteapta 40 de copii, dupa care vom veni spre Petrosani impartind bomboane, fructe, dulciuri tuturor copiilor pe care ii intalni pe drum. La Petrila vom imparti cadouri unei familii nevoiase. Pe data de 27 vom merge la Casa Sperantei din Baru Mare, unde ne asteapta 12 copii. Hainutele, dulciurile si jucariile ramase vor merge la Salvati Copiii din Petrila. Anul acesta este cel mai bogat an in daruri pe care noi le ducem la copilasii din Valea Jiului”, a spus Erika Santa, presedintele Asociatiei San Montan.

De cativa ani incoace, cei de la San Montan si-au facut un obicei din a ajuta familiile cu probleme sociale si financiare. In fiecare an, cei de la Asociatia San Montan reusesc sa aduca zambetele pe chipurile copiilor.

Monika BACIU