Un miner in varsta de 49 de ani de la Mina Lupeni a ajuns la spital in urma unui accident petrecut in timp ce acesta efectua manevre la un vagonet. Potrivit informatiilor, accidentul s-a produs in noaptea de luni spre marti in cadrul unitatii miniere. Minerul in varsta de 49 de ani si-a prins piciorul in tambura de la vagonet, in urma incidentului fiindu-i sectionate degetele de la picior. Barbatul isi desfasura activitatea la sectorul transport din cadrul minei Lupeni.

„A fost dus la spital, a fost operat de doua ori si i-au amputat o parte din laba piciorului. Deocamdata nu este pronuntat ca invaliditate si pana se pronunta invaliditatea va cerceta angajatorul. Daca cumva se transforma evenimentul in invaliditate, atunci o sa preluam noi cercetarea. Se va face un documentar si medicul specialist, prin comisie va da un grad de invaliditate care poate fi 3, 2 sau 1. In functie de asta preluam noi cercetarea evenimentului”, a declarat Sorin Istrate, purtator de cuvant al ITM Hunedoara.

Este al treilea accident de acest gen la Complexul Energetic Hunedoara, si cel de-al doilea de la mina Lupeni. Conducerea CEH nu a putut fi contactata pentru a oferi un punct de vedere.

Monika BACIU