CEH dã afarã oameni si vrea sã facã angajãri

Stãteau mai mult prin foi de boalã este explicatia pe care o dau acum cei de la Complexul Energetic Hunedoara, atunci când sunt întrebati cum fac disponibilizãri, ca mai apoi sã facã angajãri.  În aceste zile 496 de mineri pleacã din sistem, de la minele viabile, iar majoritatea au vârsta de pensionare, adicã 45 de ani. Cei mai multi nu mai vor sã lucreze si, în ultimele luni, au stat mai mult în concedii de boalã, ori au încercat sã nu mai vinã la minã în orice fel. Asa se explicã acum cã, dupã disponibilizãri, de anul viitor, vor fi fãcute angajãri, pentru cã productia de huilã nu poate fi realizatã, dupã ce vor pleca atât de multi oameni.
„Având în vedere noua variantã pe care se merge acum la CEH, vor fi si anul viitor concedieri colective, dar doar la sfârsitul anului. Posibil ca sã fie în luna decembrie 2018, însã, depinde mult de traiectoria pe care va merge CEH, pentru cã existã un material pe masa premierului, care, dacã se vor gãsi solutii pentru aplicarea lui, va duce la anumite modificãri si în programul activitãtii minelor. În mod clar vorbim si de angajãri, care trebuie sã se facã din ianuarie 2018, pentru a acoperi acele goluri, care au fost lãsate de aceste concedieri”, a spus Darius Câmpean, presedintele Sindicatului Muntele din cadrul CEH.
La primele disponibilizãri din mineritul Vãii Jiului nici nu s-a pus problema angajãrii de personal nou, iar oamenii care lucreazã acum în subteran au vârsta de pensionare si au cam 20 de ani lucrati sub pãmânt. Este nevoie de forte proaspete în subteran, spun acum cei care organizeazã acolo activitatea, iar angajãrile se vor face la începutul anului.
Diana Mitrache

16 comentarii la „CEH dã afarã oameni si vrea sã facã angajãri

 • 14 decembrie 2017 la 19:07
  Permalink

  Normal sa se faca angajari de tineri dar si investitii la EM Livezeni si EM Vulcan pentru a deveni rentabila huila din valea jiului .

  Răspunde
  • 14 decembrie 2017 la 19:57
   Permalink

   vine sub diferite nume cu comentari critice la adresa mineritului un betiv puturos care a fost dat afara de la Mina (ca era puturos , betiv , …….) si acum curata subsolurile blocurilor pentru 5 lei de apartament , din pacate este vecinul meu , o familie de betivi , lenesi , hoti , mincinosi , laudarosi pe nimic , …… din tata in fiu

   Răspunde
 • 14 decembrie 2017 la 20:20
  Permalink

  a disponibiliza acele persoane care aveau emise deciziile de pensionare nu se mai numeste protectie sociala pentru angajatii care isi pierd locurile de munca ca urmare a restrangerii activitatii sau inchiderii unei unitatii se numeste deturnare de fonduri si abuz in serviciu, a face angajari mascate la e m lupeni in situatia in care faci disponibilizari de personal ii lasam pe cei in drept sa aplice legea si sa traga la raspundere aceste personaje( care au ajuns sa se creada dumnezei si se joaca cu vietile oamenilor) sa faca aceasta incadrare pentru ca plangerea penala se va face in rem

  Răspunde
 • 14 decembrie 2017 la 23:46
  Permalink

  Pamantul e plat.
  Si soarele se invarte in jurul pamantului.

  Răspunde
 • 15 decembrie 2017 la 02:00
  Permalink

  Sa mai faca angajari, sa mai bage ceva banuti la buzunar sefii din ceh ca doar sarbatorile i-au cam pus la cheltuieli. Ratai dracu sa fiti.

  Răspunde
 • 15 decembrie 2017 la 07:24
  Permalink

  asta cu disponibilizarile e caterinca, 99% din ei au conditii de pensie,, dar na,, banii statului trebuiesc cheltuiti,,,,

  Răspunde
 • 15 decembrie 2017 la 14:06
  Permalink

  Disponibiliz?rile bune se fac la fel ca ?i angajarile a?a ca muie ?i ne meritam soarta ?i chestia ?sta i na?ional? ce sa mai vorbim de ministerele mai principale

  Răspunde
 • 15 decembrie 2017 la 18:25
  Permalink

  mai are psd ceva japite de angajat ….oare madam burduf ce consiliaza prin ceh?

  Răspunde
 • 16 decembrie 2017 la 20:06
  Permalink

  ,,au stat mai mult in foi de boala”.Pai daca aveti suspiciuni ca foile de boala au fost acordate pe ochi frumosi,de ce nu faceti denunt?Afirmatii gratuite sunt usor de facut!

  Răspunde
 • 17 decembrie 2017 la 18:06
  Permalink

  cum se fac angajari? simplu pe bani si pile cum s-au facut si pana acum

  Răspunde
 • 17 decembrie 2017 la 18:11
  Permalink

  Gelule cine sa aplice legea? ei sunt legea ei cei care fac angajari

  Răspunde
 • 18 decembrie 2017 la 23:09
  Permalink

  O firma ca asta, cu pierderi imense de ani de zile, ar fi fost inchisa de mult in orice tara din Europa. Atat din UE cat si din restul Europei.
  In toata lumea se asuma functionarea unei firme pe pierdere atunci cand exista un plan de reabilitare viabil, in urma aplicarii caruia firma devine profitabila. Nu e cazul CEH si asta o stie deja oricine.
  Sa nu vorbim despre importanta CEH in SEN, independenta energetica si siguranta nationala ca la productia CEH de energie subiectul nu exista.
  Servicii de sistem cu grupuri intr-o stare tehnica mai mult decat precara, necorespunzatoare din punct de vedere al mediului, fara carbune si fara personal e un non sens (cazul Mintiei).
  Cireasa de pe tort este lipsa autorizatiei de functionare. Asta e posibil doar in Romania.
  Neplata datoriilor catre stat de catre astfel de firme este unul dintre principalele motive pentru care nu sunt bani pentru pensii, pentru sanatate, pentru invatamant, etc.

  Răspunde
  • 18 decembrie 2017 la 23:55
   Permalink

   Esti beat puturosule , ai fost dat afara de la Mina ca esti betiv , puturos , …….. si acum curati subsolurile blocurilor pentru 5 lei de apartament

   Răspunde
 • 19 decembrie 2017 la 06:47
  Permalink

  De ce nu au plecat lipitorile si sugativele gen Nica, Paduraru si altii care stau cu deciziile de pensionare in mana? Va spun eu, nu-i mai satura dumnezeu pe imbuibatii astia. Ei si-au bagat concediu medical si au intrerupt preavizul ca sa incaseze prima de craciun. O sa sesizam in scris organele penale ale statului sa vedem conditiile in care au obtinut concediile medicale aceste sugative. Se spune ca sunt unuu care dupa ce vor incasa platile compensatorii vor fi reangajati a doua zi. Speram ca DNA Bucuresti in urma sesizarii facute va lua masuri impotriva conducerii CEH daca va fi asa. Dar sa vedem ce va raspunde premierul Tudose, cand va fi intrebat public despre cum sunt tinuti la CEH si incaseaza si salarii si pensii o gramada de pilosi lingai pe functii de ingineri sefi, directori si asa mai departe care au decizia de pensie in mana. Gata va ajunge ba imbuibatilor, ati furat destul si ati distrus mineritul, plecati ca sa saturat lumea de voi. Sa vedem cum vor iesi unii din afacerea asta cand vor fi anchetate toate angajarile facute in ultima perioada, sigur vor avea ziaristii ce sa scrie mult si bine. #rezist Coruptia ucide! Nu mai tolerati hotiile si coruptia !

  Răspunde
 • 19 decembrie 2017 la 06:54
  Permalink

  De aceea nu merge complexul ca trebuie reangajati Nica, Modrea si altii dupa ce incaseaza platile compensatorii. Ei reprezinta pilonul de baza al mineritului si energiei. Ba asta e coruptie pe fata. Alooooooooo DNA, ce faceti dormiti?

  Răspunde
 • 20 decembrie 2017 la 14:00
  Permalink

  ei sunt dna-ul ei sunt tot ce vreti

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.