Spitalul din Vulcan va primi energie electricã si gaze naturale, în urma unei campanii initiatã de E.ON Energie în România. Noi suntem cei care putem face asta, dacã dãm un vot. Lista institutiilor participante poate fi gãsitã pe website-ul www.daruiestelumina.ro, dar si pe pagina de Facebook dedicatã campaniei, acolo unde utilizatorii pot alege destinatarii kilowatt-ilor. Tot ceea ce trebuie sã facã fiecare participant este sã dea like sau share povestii respectivei institutii în reteaua de socializare si automat aceasta va primi 10 kWh.
Un utilizator poate directiona kWh cãtre mai multe institutii, în limita a 10 distribuiri. Pe listã se aflã si Spitalul din Vulcan, iar adresa la care poate fi votatã este aici www.daruiestelumina.ro/institutie.php?page=3
Povestea de pe site aratã cã „Institutia deserveste cei 23 de mii de locuitori ai municipiului si a rezistat cu încãpãtânare de-a lungul vremii, trecând prin diferite încercãri de redresare economicã. Cele aproximativ 150 paturi, împreunã cu Ambulatoriul ambitios amenajat în anul 1996, acoperã arii medicale multiple, oferind servicii pentru diverse afectiuni. Spitalul rãmâne singurul punct integrat de servicii medicale pe care locuitorii din Vulcan se pot baza în caz de nevoie”.E.ON Energie România a  anuntat lansarea unei noi editii a campaniei “Dãruieste Luminã”, prin intermediul cãreia vor fi donati 200.000 de kWh – gaz si electricitate – în perioada 13-27 decembrie 2017, cãtre un numãr de 14 institutii publice, precum case de copii, cãmine pentru vârstnici si spitale, pe care românii le vor putea vota.
Campania „Dãruieste Luminã” a ajuns la cea de-a patra editie, prima editie a campaniei desfãsurându-se în luna aprilie 2015, când au fost oferiti  100.000 kWh spre beneficiul unui numãr de 12 institutii – spitale, scoli, case de  copii si cãmine pentru vârstnici din 10 judete.
Diana Mitrache