Peste 300 de elevi din municipiul Lupeni vor beneficia de burse. Consiliul Local al municipiului Lupeni a aprobat proiectul de hotãrâre care vizeazã acordarea a 307 burse scolare.
“Nu voi uita niciodatã faptul cã sunt de profesie profesor, voi promova si voi sustine orice proiect care are ca obiect stimularea elevilor pentru a obtine performante cât mai ridicate în învãtãmânt. Consiliul Local al Municipiului Lupeni a aprobat Proiectul de Hotãrâre pe care l-am initiat, pentru acordarea unui numãr de 307 burse scolare elevilor din Institutiile de Învãtãmânt din Municipiul Lupeni”, spune Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.
De aceste burse vor beneficia 161 de elevi de la Liceul Teoretic ”Mircea Eliade”, 22 de elevi de la Liceul Tehnologic Lupeni si 124 de elevi de la Scoala Gimnazialã nr. 3 din municipiul Lupeni. Dintre bursele scolare acordate de autoritãtile de la Lupeni în acest an scolar, 3 sunt burse de performantã, 139 sunt burse de merit, 25 sunt burse de studiu si 140 sunt burse sociale.
Cuantumul burselor scolare aprobate de Consiliul local Lupeni este de 100 de lei/lunã pentru bursa de performantã; 75 lei/lunã pentru bursa de merit, 50 de lei/lunã pentru bursa de studiu si 50 lei/lunã pentru bursa socialã. Bursele s-au aprobat în integralitate la solicitarea conducãtorilor unitãtilor scolare care au venit cu solicitãri scrise.
Monika BACIU