Patru monede antice, susceptibil a face parte din patrimoniul cultural national, recuperate de politistii hunedoreni, în urma cercetãrilor într-un dosar penal aflat în investigarea Parchetului de pe lângã Curtea de Apel Alba Iulia
Politistii Serviciului de Investigatii Criminale din cadrul I.P.J. Hunedoara au reusit, în urma unei actiuni ce a avut loc pe raza mai multor judete, recuperarea si readucerea în patrimoniul cultural national a 4 monede antice reprezintã o tetradrahmã din argint Macedonia Prima, o tetradrahmã din argint de tipul Alexandru Macedon, o monedã romanã de argint de tip antoninian, emisã de Antoninus Pius si o monedã romanã de argint emisã de împãratul Traian cu inscriptia Dacia Capta. Bunurile recuperate de aflã, în prezent, în custodia unei unitãti muzeale, urmând a fi supuse expertizãrii.
Activitãtile investigative ale politistilor sunt coordonate de procurori din cadrul Parchetului de pe lângã Curtea de Apel Alba Iulia si se desfãsoarã în cadrul unui dosar de cercetare penalã ce priveste comiterea infractiunilor de: accesul cu detectoare de metale sau utilizarea lor în zonele cu patrimoniu arheologic, fãrã autorizarea prealabilã prevãzutã la art. 5 alin. (13) din O.G. nr. 43/ 2000, rep., furt calificat si spãlare a banilor.
Conform opiniei preliminare a expertilor, monedele recuperate de politistii hunedoreni reprezintã „piese superbe, excelent pãstrate si de o foarte bunã calitate”, susceptibil a fi incluse în categoria patrimoniului cultural national, având o valoare estimativã de aproximativ 1.500 de euro.