Cu 35 de ani de activitate ca sportiv si antrenor în cadrul sectiei de lupte libere a C.S.S. Petrosani, cu un an de interimat ca director, Gheorghe Rãducu zis „Lele” s-a reîntors pe „câmpul de luptã” al sportului pe care îl iubeste de-o viata.
Aici el continuã sã pregãteascã sportivii – vreo 40 la numãr – de la diferite categorii de vârstã pentru sportul luptelor libere, care i-a adus atâtea satisfactii si în 2017. Alãturi de el, un dialog si cu Alexandra Chis (15 ani), o performerã la nivel national, la junioare III.
Reporter: Lele, mai bine antrenor decât … director?
Gh. Rãducu: Mai bine! Trebuie sã fii fãcut pentru treburile astea administrative. Eu am fost întotdeauna pentru munca la catredã, de fapt la salã, acolo, alãturi de sportivii mei dragi. Si sunt mândru ca mi-a iesit de multe ori!
Reporter: Ca de exemplu, cea de fatã, Alexandra Chis…
Alexandra Chis: Da, pot sã spun cã am avut un an bun. Am obtinut trei locuri 1, douã fiind titluri nationale la junioare III, în varã la 2 Mai si în octombrie la Cluj si un titlu international la campionatele pe plajã, tot în statiunea 2 Mai. De mentionat si douã locuri 3,la junioare II si la cluburi sportive.

Gh. Rãducu: Pot spune cã a fost anul Alexandrei Chis, o demnã urmasã a celei care a fost Laura Gavriliuc, în prezent mutatã la Timisoara si care a adus numeroase titluri si trofee pentru CSSP. În cei doi ani de când s-a apucat de lupt libere, Alexandra Chis a progresat vizibil de la un an la altul.
Reporter:  Alexandra, pânã unde crezi ca poti ajunge?
Alexandra Chis: Eu îmi doresc foarte mult… Mai am cam trei ani de juniorat aici la CSSP, apoi, sã vedem… Eu îmi doresc sã merg la facultate de profil sportiv, sã pot fi în continuare competitivã.
Gh. Rãducu: Din pãcate, în zona noastrã nu avem nicio echipã care sã ofere perspective pentru senioare, de aceea nu ne putem tine sportivii.
Reporter: În altã ordine de idei, mai ales cã luptele sunt un sport de salã, ce se mai aude cu sala de sport a CSSP, care trebuia sã fie gata în aceastã toamna?
Gh. Rãducu: Ca de obicei, în România…  nimic nu poate fi gata la un termen promis, e clar, anul acesta nu se mai poate face nimic. Cu sigurantã însã, dupã cum merg lucrurile, în primãvara viitoare sala va fi functionalã. Vã dati seama, ne dorim si noi un concurs de anvergurã!
Reporter: Felicitãri pentru  performantele din acest an si sã speram cã performantele de la lupte libere vor fi un imbold si pentru celelalte sporturi din Valea Jiului pentru sezonul viitor.
GENU TUTU