Mineriadele, transpuse într-o carte

Mineriadele vor fi incluse într-o carte document. Scriitorul si jurnalistul Grigore Cartianu ne-a dezvãluit, la Petrosani cã lucreazã la o carte document despre mineriadele din 13-15 iunie 1990.
“Urmãtoarea carte va fi cartea mineriadelor, e o rezonantã. Cartea mineriadelor va fi cu accent pe 13-15 iunie, va fi tratatã obiectiv.
Cartea va lãmuri multe aspecte”, a spus, la Petrosani, scriitorul Grigore Cartianu.
Mineriada din iunie 1990 a fost cea de a treia actiune de acest gen întreprinsã în România postdecembristã. A avut loc în perioada 13-15 iunie 1990 în Bucuresti, când fortele de ordine, sustinute de mineri, au intervenit în fortã împotriva protestatarilor din Piata Universitãtii si a populatiei civile.
A fost consideratã cea mai sângeroasã, cea mai brutalã ca stil si anvergurã dintre toate actiunile minerilor. De Valea Jiului îl leagã o serie de amintiri.
“În 1990 am venit cu douã bidoane de tuicã fãcute la mine la cãzãnel, la alambic si am vândut 25 de kilograme de tuicã în piata din Petrosani. Primii mei blugi mi i-am luat din tuica respectivã. Am prieteni, am verisori aici în Valea Jiului”, a mai spus Cartianu.
Monika BACIU

One thought on “Mineriadele, transpuse într-o carte

  • 13 decembrie 2017 at 21:29
    Permalink

    Acest Cartianu este ,,scriitor”?Cred ca este o gluma!, ,,doua bidoane facute la cazanel”!Mai ,,scriitorule”,probabil ca la cazanel ai facut tuica,nu bidoanele! ,,am vandut 25 de kilograme de tuica”!Serios?Ai cantarit tuica?Probabil ai vandut si 25 de litri de cartofi!La modul cel mai serios,angajatii de la salubritate sunt mai culti decat asa-zis scriitor!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *