Un bãrbat bãnuit de braconaj cinegetic a  fost oprit cu focuri de armã,  de politistii Serviciului Arme, Explozivi, Substante Periculoase. Agentul care a efectuat focurile de avertisment este acelasi care, în urmã cu patru luni a fost rãnit în urma unei misiuni asemãnãtoare
În fapt în data de 11 decembrie, în jurul orei 21:00, politistii Serviciului Arme, Explozivi, Substante Periculoase din cadrul I.P.J. Hunedoara, împreunã cu politisti din cadrul Sectiei de Politie Ruralã Ilia si angajati  ai A.V.P.S., s-au deplasat în fondul cinegetic Lãpugiu, unde au identificat  un bãrbat de 39 de ani, din localitatea Fãget, judetul Timis.
Asupra acestuia au fost gãsite: o armã de vânãtoare (încãrcatã cu un cartus de vânãtoare), o cartusierã pentru port cartuse de vânãtoare pe care se aflau 12 cartuse de vânãtoare, o ranitã ce continea 7,7 kg carne de vânat (cãprior) si un sac ce continea o piele de cãprior mascul, cu cap si trofeu.
În urma cercetãrilor, politistii au stabilit faptul cã bãrbatul posedã permis de armã, însã s-a deplasat în fondul cinegetic, unde a împuscat un cãprior mascul, fãrã a detine o autorizatie de vânãtoare legalã.
Pentru prinderea bãrbatului, care a încercat sã fugã de la locul faptei, un agent de politie din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substante Periculoase, aflat în exercitarea atributiunilor de serviciu, dupã efectuarea somatiei legale, a folosit armamentul din dotare trãgând douã focuri de avertisment în plan vertical, cu pistolul din dotare, reusindu-se, astfel, prinderea bãrbatului.
Politistii au luat mãsura ridicãrii armei de vânãtoare, a munitiei aferente, a cãrnii de vânat, a pielii si trofeului în vederea expertizãrii si au întocmit dosar de cercetare penalã în cauzã,  sub aspectul comiterii infractiunilor de nerespectarea regimului armelor si munitiilor si braconaj cinegetic.
Agentul de politie care a fãcut uz legal de armã si a reusit prinderea bãrbatului aflat la braconaj este acelasi care, la data de 02.08.2017, în timp ce desfãsura, alãturi de alti politisti, o actiune pe linia prevenirii si combaterii faptelor de braconaj cinegetic pe raza satului Tisa, comuna Burjuc, a fost împuscat în piciorul drept de cu o armã de vânãtoare dupã ce, în prealabil, si-a declinat calitatea de politist si a solicitat unui bãrbat aflat la braconaj sã se supunã controlului.
La momentul respectiv, agentul de politie a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgentã din Deva si operat de urgentã, în timp ce colegii lui au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunilor de ultraj  si uz de armã letalã fãrã drept. Politistii hunedoreni, sub coordonarea Parchetul de pe lângã Tribunalul Hunedoara, au efectuat cercetãri în vederea identificãrii prezumtivului autor, care a reusit, la adãpostul întunericului, sã fugã de la locul faptei, folosind un autoturism de teren.
În urma probatoriului administrat, la data de 21.08.2017, politistii hunedoreni, cu sprijinul colegilor lor din cadrul IPJ Timis si IPJ Alba, au efectuat 9 perchezitii domiciliare pe raza localitãtilor hunedorene Dobra, Bãtrâna,  Lãpugiu, precum si în localitãti din judetul Timis.
În urma acestor perchezitii, politistii au ridicat în vederea expertizãrii 5 arme de vânãtoare si munitia aferentã (peste 500 de cartuse) detinute legal, precum si 3 arme de vânãtoare detinute ilegal si munitia aferentã (150 de cartuse, trofee de vânãtoare, carne de vânat si alte bunuri susceptibil a fi utilizate  în activitãti de  braconaj cinegetic.
De asemenea, 12 persoane au fost conduse la sediul Politiei pentru audieri, printre acestia aflându-se si bãrbatul de 41 de ani, din comuna Pietroasa, judetul Timis, bãnuit de fapta de uz de armã letalã fãrã drept si ultraj asupra agentului de politie al  Serviciului Arme, Explozivi, Substante Periculoase Hunedoara. Pentru modul exemplar în care a actionat, atât în cadrul actiunii din 02.08.2017, cât si a celei din data de 11.12.2017, conducerea IPJ Hunedoara va analiza posibilitatea recompensãrii a agentului de politie.