Fotbal Liga a IV-a Hunedoara. Ed. 2017-2018 / Echipele din Valea Jiului, parcurs modest în turul de campionat

Echipele din Valea Jiului au avut un parcurs modest în acest tur de campionat. Sã încercãm o succintã trecere în revistã a parcursului lor în acest campionat.
Inter Petrila încã mai sperã…
… la viitor, fiind la sase puncte de locul 1, echipa C.S. Hunedoara. Condusã din teren de antrenorul – jucãtor Adi Câmpean, petrilenii au trecut peste esecul ratãrii barajului în vara trecutã, încercând sã o ia de la capãt. Bazându-se în linii mari pe acelasi lot, Inter Petrila a pierdut doar sapte puncte din totalul celor puse în joc.
Beneficiind de câtiva jucãtori cu experientã si valoare – Kalai, Câmpean, Bg. Matei, Ad. Duma, Keszeg, Perse, Torhos, etc. – Inter Petrila a apãrut mereu pe acceleratie, culminând cu acel 20-0 din ultima etapã cu Minerul Uricani. Returul însã va putea sã ne dea un rãspuns legat de eventuala revenire a Petrilei pe locul 1.
Hercules Lupeni, anul reculului
Campiona din 2016 si-a pierdut suflul din ultimii ani. Plecãrile masive din lot, coroborate cu accidentãri si suspendãri precum si imposibilitatea unor înlocuitori, au dus la starea de fapt  în care echipa lui Dan Voicu a încheiat acest tur de campionat. Practic echipa nu a avut niciun compartiment în care sã „zbârnâie”, singurul jucãtor constant fiind Cosmin Marius Pop. În rest, sub pretentii si asteptãri…
C.S.M. Vulcan, revenirea într-a IV-a
Dupã un sezon petrecut în Liga a aV-a, C.S.M. Vulcan a revenit în Liga a IV-a, unde a avut o evolutie oscilantã. A iesit în relief tânãrul jucãtor Mândreci, spre final echipa beneficiind si de serviciile lui V. Epure, un veteran al fotbalului din Valea Jiului.
Jiul Petrosani, în nota obisnuitã
Nici anul acesta, Jiul (care a început cu Cornel Irina si a continuat cu Horatiu Popa, ca antrenor) nu a iesit din mediocritatea ultimilor ani. S-a bazat pe acelasi concept, de jucãtori tineri, cu câteva implantãri de veteraniu spre final, dar echipa nu a putut mai mult decât o aratã clasamentul.
Universitatea Petrosani, mereu fãrã vlagã
Fotbalul din „Dealul Institutului”, a cãzut într-un anonimat total. Cu toatã bunãvointa antrenorului- jucãtor Viorel Mihãilescu, echipa nu a putut sã-si depãseascã conditia modestã de sparring-partener, punctând doar la capitolul prezentã în campionat.
Minerul Uricani, prãbusire totalã
Echipa din cel mai vestic oras al Vãii Jiului a fost ciuca bãtãilor acestui campionat. Greu de gãsit un punct pozitiv la aceastã grupare. Altãdatã un adevãrat reper în fotbalul din aceastã zonã.
În concluzie, un tur slab de campionat a echipelor din Valea Jiului – exceptie Inter Petrila – fapt deloc linistitor, ba dimpotrivã, cu multe semne de îngrijorare si teamã pentru viitor.
GENU TUTU

Un comentariu la „Fotbal Liga a IV-a Hunedoara. Ed. 2017-2018 / Echipele din Valea Jiului, parcurs modest în turul de campionat

  • 13 decembrie 2017 la 19:05
    Permalink

    Speram ca domnul patron Nicolae Sarcina sa se tina de cuvant si sa promoveze Jiul Petrosani in Liga a II !!!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.