Legea Minelor, cap de listã pentru Ministerul Economiei

Noua Lege a Minelor este prioritarã pentru Ministerul Economiei. Asta sustine ministrul Gheorghe Simon.  Bugetul Ministerului Economiei pentru anul 2018 a fost avizat  favorabil din partea comisiilor reunite de specialitate din Camera Deputatilor si Senat.
În cadrul dezbaterilor, ministrul Economiei, Gheorghe Simon, a declarat cã un pachet legislativ important cuprinde Legea minelor, Legea resurselor minerale si Legea redeventelor, acesta urmând sã intre în sesiunea parlamentarã viitoare.
„Prioritãtile strategice ale Ministerului Economiei sunt: dezvoltarea competitivã a industriei, managementul resurselor minerale ne-energetice si al dezvoltãrii durabile, implicarea industriei nationale de apãrare în procesele privind înzestrarea armatei si consolidarea protectiei consumatorilor, proprietate intelectualã, inventii si mãrci, protectia consumatorilor, transportul energiei electrice si gazelor naturale, infrastructura calitãtii si supravegherea pietei, în concordantã cu cerintele economiei de piatã si pentru stimularea initiativei operatorilor economici. Un pachet legislativ important, la care Ministerul Economiei este sef de filã, îl reprezintã Legea minelor, Legea resurselor minerale si Legea redeventelor. Intentia noastrã este sã venim în fata dvs. cu acest pachet de legi si sperãm cã, la începutul sesiunii parlamentare, sã le avem deja în Parlament. Intentia mea este de a scoate de sub Transelectrica aceastã bursã de energie electricã (OPCOM, n.r.) si sã fie total independentã, sub Ministerul Economiei”, a spus ministrul Economiei, Gheorghe Simon.
Potrivit proiectului de buget pentru anul viitor, Ministerul Economiei are prevãzutã o alocare de 355,866 milioane de lei (credite bugetare), în crestere cu 104,88% fatã de executia preliminatã din 2017. De asemenea, creditele de angajament se ridicã la valoarea de 366,666 milioane lei.
Cheltuielile curente alocate pentru 2018 sunt estimate la 293,510 milioane de lei (din credite bugetare), mai mult cu 71,27% în comparatie cu anul anterior, în timp ce cheltuielile de personal ajung la 64,080 milioane lei, în crestere cu 34,21% fatã de alocarea din anul anterior. Totodatã, bugetul prevãzut pentru 2018, din credite bugetare, pentru Bunuri si Servicii, este de 21,404 milioane lei (+45,38%), iar în ceea ce priveste proiectele cu finantare din fonduri externe nerambursabile (FEN) aferente cadrului financiar 2014 – 2020 vor fi alocate 10,359 milioane de lei, cu 277,93% peste valoarea din anul 2017.
Monika BACIU

3 comentarii la „Legea Minelor, cap de listã pentru Ministerul Economiei

 • 12 decembrie 2017 la 22:26
  Permalink

  Sa se faca investitiile promise de guvernul PSD la EM Livezeni si EM Vulcan pentru a deveni rentabila huila din valea jiului .

  Răspunde
 • 16 decembrie 2017 la 13:54
  Permalink

  ce drakul mai ne trebuie legea minelor daca astia inchid toate minele

  Răspunde
 • 16 decembrie 2017 la 13:56
  Permalink

  mai dute drakului cu investitile tale ,tu esti dobitoc ,nu vezi ca astia inchid tot baaa boule

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.