Alesii din Lupeni reusesc sã se punã de acord si pentru azi, a fost stabilitã o sedintã de consiliu în urma cãreia sã aprobe noile tarife.  Au convenit sã creascã putin preturile, au mai lãsat unii de la altii si acum vor porni instalatia de transport pe cablu din Straja, asa încât de joi, oricine vrea sã urce la munte, sã o poatã folosi.
„Pretul pe care îl avem la gondola din Lupeni este de 10 lei. Noi am propus 15 lei, în momentele în care existã mult mai multi turisti veniti. Fãcând o comparatie cu ce existã în Petrosani si unde telescaunul, care este de zeci de ani, costã 11 lei, dacã tinem cont cã telegondola din Vulcan este 10 lei si distanta este o treime din ce avem noi la Straja, trebuia sã facem si noi o majorare. Vom face 10 lei în timpul sãptãmânii, pentru cã vrem sã ne atragem turistii si, în perioadele de vârf, la Revelion, sau cu alte ocazii, când vin mai multi turisti, încercãm sã facem doar urcarea 15 lei si coborârea 10 lei”, a spus Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.
Telegondola a fost opritã la finalul sãptãmânii trecute, dupã sedinta de consiliu în care nu s-au înteles la pretul biletelor, iar miercuri 13 decembrie va fi ziua în care se decide ca instalatia sã fie repornitã dupã noile reguli.
Asta, pentru cã instalatia si întreg sistemul de turism, spun edilii, trebuie sã aducã profit si nu sã circule pe pierderi.
„Am reusit sã ne întelegem cu totii, sã ne dãm mâna pentru interesul comunitãtii. Trebuie sã facem în asa fel încât toti sã înteleagã cã domeniul schiabil nu poate merge pe minus. Trebuie sã ne aducã profit, dupã ce domeniul acesta a fost cea mai mare investitie pe care Guvernul a fãcut-o în ultimii 10 ani de zile.
Sunt sume investite aici si nu este normal. Miercuri vom avea o sedintã de îndatã si va trece proiectul si de joi lucrurile vor intra în normal, cum este si firesc”, a mai adãugat primarul din Lupeni.
Din cauza neîntelegerilor din Consiliul Local, sezonul de iarnã a debutat cu stângul pentru statiunea montanã Straja din Lupeni, telegondola fiind opritã. Din acest motiv, numai într-o singurã zi de weekend, statiunea montanã a pierdut peste 75% din turisti, iar cei care au urcat au putut sã o facã doar cu masinile.
Diana Mitrache