Complexul Energetic Hunedoara a initiat un program de lucru pentru angajatii de la unitãtile miniere, asa încât sã facã fatã necesarului de huilã pentru cele douã termocentrale.  Asa se face cã toti minerii lucreazã 7 zile din 7, iar de sãrbãtori au câteva zile libere. Liderul sindicatului reprezentativ Muntele, Darius Câmpean sustine cã în acele zile se va lucra doar în  posturile- cheie si cã minerii se vor odihni.
„Lucrãm sâmbãta si duminica. Am încheiat protocoale cu plata acestor posturi pe luna în curs, pentru a încerca sã asigurãm, pe cât posibil, o cantitate de cãrbuni care sã permitã functionarea celor douã termocentrale în aceastã perioadã”, a precizat Darius Câmpean.
Totusi, chiar dacã si minerii de la Societatea de Închideri de Mine dau cãrbune si lucreazã la fel în perioada sãrbãtorilor, termocentralele hunedorene au nevoie, în continuare, de cãrbune din import. „Completãm necesarul cu cãrbune adus din import, pentru cã asa este situatia în momentul de fatã”, a conchis sindicalistul.
Minerii au doar douã zile libere la Crãciun si alte douã zile la finalul anului.
Diana Mitrache