Un parlamentar PSD recunoaste cã economia judetului Hunedoara este în declin. “De mai multi ani încoace”, subliniazã Ilie Toma, deputat PSD, fost director al Casei Judetene de Pensii Hunedoara.  Deputatul vrea sprijin pentru promovarea obiectivelor turistice si religioase din Hunedoara, Deva si Prislop, bazându-si declaratiile pe faptul cã turismul ar putea reprezenta o alternativã pentru cresterea economiei judetului Hunedoara. Deputatul PSD, Ilie Toma, îi solicitã sprijinul ministrului Transporturilor.
Deputatul vrea montarea de indicatoare rutiere spre cele mai importante obiective turistice din judet.
“Vã informez cã Municipiul Hunedoara reprezentat prin Castelul Corvinilor, monument istoric de patrimoniu national si UNESCO, monument arhitectural stil gotic de o frumusete extraordinarã, inclus în lista primelor 10 castele istorice din lume si care are o importantã nationalã deosebitã, este vizitat de aproximativ 400.000 de turisti anual, numãr în crestere de la un an la altul, municipiul Deva reprezentat prin Cetatea Dacicã, un loc foarte încãrcat de istorie si foarte vizitat de turisti si localitatea Prislop reprezentatã prin Mãnãstirea Prislop, un loc binecuvântat de Dumnezeu, cu o încãrcãturã spiritualã deosebitã, un loc în care se gãseste mormântul pãrintelui Arsenie Boca, un român sfânt care a trãit printre noi românii, dedicându-si viata cresterii valorii spirituale a poporului român, putem spune cã formeazã de multi ani o microregiune turisticã, iar acest lucru are un impact deosebit de pozitiv în sustinerea economiei judetului Hunedoara si a municipiului Hunedoara, economie practic aflatã în declin de mai multi ani încoace. O metodã justã, care întãreste administratiile locale este fundamentarea unor programe de genul – realizarea sistemului informational specific domeniului turistic local – considerat ca o mare contributie la dezvoltarea comunitãtilor locale”, aratã deputatul PSD, Ilie Toma.
Parlamentarul solicitã sprijin. Acesta vrea sã stie ce pasi trebuie urmati pentru a fi montate indicatoarele.
“În fapt, solicit ajutorul dumneavoastrã privind solutia pentru instalarea a 10 panouri indicatoare de informare pentru Castelul Corvinilor Hunedoara, de genul celor care indicã monumentele nationale de importantã deosebitã, reglementate prin legislatia statului român, pe marginea autostrãzii A1, segmentul Sebes-Simeria, sensul de deplasare spre Simeria, precum si pe segmentul Gurasada-Deva, sensul de deplasare spre Deva. Vã rog, sã îmi comunicati demersurile procedurale legale, pe etape, descrise amãnuntit, care trebuie întreprinse în regim de urgentã pentru rezolvarea acestei cerinte într-un timp cât mai scurt”, mai aratã deputatul.
Monika BACIU