Abia anul viitor, în luna februarie vom afla care este operatorul care va colecta si transportã deseurile din Valea Jiului, la deponeul ecologic de la Bârcea Mare.  Ofertele depuse de operatorii economici specializati se aflã în evaluare. În ceea ce priveste A.D.I. Sistemul Integrat de Gestionare a Deseurilor Judetul Hunedoara, potrivit Consiliului Judetean Hunedoara s-au parcurs mai multe etape.
“ Zona 1 – Brad – procedurã este în derulare pe SEAP cu termen de depunere a ofertelor la data de 12.01.2018 (prima procedurã a fost anulatã în data de 08.08.2017 din lipsã de participanti); Zona 2 – Hateg – procedura se aflã în evaluare la ANAP din data de 22.11.2017 (în data de 31.10.2017 prima procedurã a fost anulatã din lipsã de participanti); Zona 3 – Centru – procedura se aflã în derulare pe SEAP cu data de depunere a ofertelor la 16.01.2018 (procedura a fost suspendatã pentru perioada 22.08-05.10.2017, ca urmare a plângerii fãcute la Curtea de Apel Alba Iulia de SC Salubritate SA Deva împotriva deciziei CNSC, proces finalizat cu sentintã în favoarea A.D.I.); Zona 4 – Petrosani – procedura se aflã în curs de evaluare a ofertelor depuse, cu termen de finalizare 15.02.2017. Au mai fost realizate propuneri pentru modificarea si completarea PNGD cu solutii aferente managementului deseurilor din constructii si demolãri, a valorificãrii energetice pentru refuzul de ciur de la TMB, renuntarea la transportul deseurilor de la un judet la altul”, aratã o informare a CJH.
În ceea ce priveste Sistemul de management integrat al deseurilor în judetul Hunedoara cod SMIS – 49063 si Centrul de Management Integrat al Deseurilor Bârcea Mare, infrastructura necesarã operãrii acestui proiect cu o valoare de 176.031.023 lei fãrã TVA a fost finalizatã la jumãtatea anului trecut (construirea centrului de la Bârcea Mare, a statiei de sortare si transfer de la Petrosani, închiderea depozitelor urbane neconforme). Si în acest caz procedura a suferit un blocaj din cauza contestatiilor.
“Delegarea serviciului de operare si administrare CMID Bârcea Mare – dupã primirea deciziei si motivãrii de la Curtea de Apel Alba Iulia se va continua procedura de atribuire prin licitatie deschisã a contractului de delegare prin concesiune a serviciului de operare si administrare a CMID Bârcea Mare.
Pentru deblocarea situatiei, astfel încât centrul de la Bârcea sã poatã primi deseurile din judet, a fost încheiat un contract de servicii pe perioadã determinatã cu SC Supercom Bucuresti”, mai aratã CJH.
Monika BACIU