In centrul municipiului Petrosani mai exact pe drumul care duce inspre statiunea turistica Parang se construieste un sens giratoriu… fara niciun sens. Sau poate doar sa se cheltuiasca niste bani degeaba!

Mai multi locuitori din Petrosani ne-au semnalat acest aspect, contrariati de inutilitatea sensului girator in locul respectiv. “Normal un sens giratoriu are rolul de a fluidiza traficul si se construieste la intersectia unor drumuri intens circulate pentru a inlocui semafoarele. Aici nu exista nicio intersectie de drumuri, deci din punctul meu de vedere acest giratoriu nu isi are locul aici si nu se justifica din punct de vedere economic cheltuirea unor sume de bani”, ne-a declarat un locuitor din centrul Petrosaniului.

Pe de alta parte autoritatile locale sustin ca nu este vorba despre un sens giratoriu ci de o alveola a carui rol este de a creste siguranta pietonilor. “Pe Strada Closca din centrul municipiului Petrosani se amenajeaza o alveola de zona verde, nu un sens giratoriu. Alveola va fi inconjurata de piatra cubica, latimea benzilor de circulatie asigurand fluenta traficului pentru toate tipurile de autovehicule. De asemenea, in zonele trecerilor de pietoni, carosabilul se va ridica la nivelul trotuarelor. Aceaste lucrari au rolul de a limita viteza de circulatie in zona si de a creste gradul de siguranta al pietonilor, strada mentionata intersectandu-se cu zona pietonala a Centrului Civic”, declara primarul municipiului Petrosani, Tiberiu Iacob Ridzi.

Lucrarile de pe Strada Closca fac parte, potrivit municipalitatii, din Proiectele „Reabilitare Zona Pietonala si Parcuri in Centrul Municipiului Petrosani”si „Reabilitare Strazi in Zona Centrala a Municipiului Petrosani”.

 Marius MITRACHE