Anchetele în cazul accidentelor de la minele Lupeni si Uricani sunt suspendate.  Luna octombrie a fost una neagrã în Valea Jiului. douã accidente de muncã soldate cu morti au avut loc în subteranele Vãii Jiului.
Mina Lupeni – 2 morti
În accidentul de muncã de la începutul lunii octombrie de la mina Lupeni doi oameni si-au pierdut viata. Cercetãrile sunt complexe, fiind angrenate cadre didactice de la Universitatea din Petrosani. Din cauza complexitãtii cazului, ancheta nu a fost finalizatã, aceasta fiind suspendatã în momentul de fatã.
“În cazul accidentului de la mina Lupeni sunt angrenate în cercetãri patru catedre de la Universitatea din Petrosani. Este o anchetã complexã. Noi nu îi putem forta”, a declarat Sorin Istrate, purtãtorul de cuvânt al ITM Hunedoara.  Doi mineri si-au pierdut viata si unul a fost rãnit în urma unei surpãri care s-a produs pe 5 octombrie  într-un abataj al Minei Lupeni.
Mina Uricani – un mort
Un alt accident de muncã a avut loc la sfârsitul lunii octombrie, la mina Uricani, parte a Societãtii NAtionale de Închideri Mine Valea Jiului. Nici în acest caz, ancheta nu este finalizatã.
“Pentru accidentul de la mina Uricani asteptãm ca INSEMEX sã finalizeze expertiza”, a mai subliniat sursa citatã. Pânã când, specialistii de la INSEMEX si Universitatea Petrosani nu finalizeazã cercetãrile, anchetele sunt suspendate. Inspectoratul Teritorial de Muncã Hunedoara asteaptã ca specialistii sã îsi finalizeze rapoartele, pentru ca mai apoi sã poatã continua cercetãrile.
Monika BACIU