Aeroportul – un Eldorado al Petrosaniului

Constructia statiei de imbarcare in telegondola care va urca in Statiunea Parang, in cartierul muncitoresc al Petrosaniului, a crescut pretul locuintelor din zona. Un apartament cu doua camere ajuns si la 25 de mii de euro, suma de neimaginat pentru zona respectiva.

Ideea de a scoate din vanzarea unui apartament o suma de bani mare a incoltit in mintile proprietarilor imediat dupa demararea lucrarilor de reabilitare a cartierului. Imediat cum muncitorii au ajuns din aceasta primavara in Aeroport, preturile la locuinte au inceput sa urce si s-a ajuns ca astazi pe un apartament cu doua camere sa fie perceputa suma de 25 de mii de euro. Prin comparatie, in buricul Petrosaniului, un apartament similar costa pe piata liber 80 de mii de lei, cu cel putin 25 de mii de lei mai putin fata de zona muncitoreasca.

„Cei care vand in Aeroport la preturi de zeci de mii de euro mizeaza pe faptul ca zona va fi intesata de turisti, ca va fi un sat de vacanta pentru ca telegondola care urca in statiune este la scara blocului. Noi nu ne adresam localnicilor ci turistilor si nu asteptam sa vindem imediat. Drumurile asfaltate in aceasta vara, trotuarele noi, piata noua si restul lucrarilor facute ne incurajeaza sa cerem aceeasi bani ca intr-un bloc din centru”, spune unul dintre vanzatori. De partea cealalta cei interesati de o locuinta spun ca preturile au crescut artificial dat fiind faptul ca zona este totusi una muncitoreasca si foarte departe de centru. Prin urmare cu aceeasi bani sau chiar mai putini isi pot cumpara locuinte in zona ultracentrala a Petrosaniului. Este adevarat ca sunt si apartamente la preturi corecte in Aeroport.

In cartierul de la intrarea in Petrosani urmeaza a fi construita statia de imbarcare in telegondola care va lega municipiul de statiunea de schi. Domeniul schiabil ce se construieste acum in masiv ar trebui la final sa faca din statiunea Petrosaniului cel mai mare domeniu schiabil din Europa de Sud-Est. Proiectul costa 68 de milioane de euro, deruleaza in patru etape, insa totul depinde de alocarile bugetare.

 Maximilian Ganju

3 comentarii la „Aeroportul – un Eldorado al Petrosaniului

 • 9 august 2012 la 22:08
  Permalink

  Tare mi-e teama ca guvernul Ponta, nu doreste sa mai aloce bani telegondolei!!!! Este proiect lui Ridzi care e membru PDL! Ma indoiesc sa mai primeasca ceva bani pt. acest proiect cu adevarat …viabil! Asta e…a dracului fatalitate, cum bine a zis Caragiale!!!

  Răspunde
 • 10 august 2012 la 19:56
  Permalink

  „as vrea sa fie bine”
  De ce tie frica nu scapi ,bai nenea !

  Răspunde
 • 11 august 2012 la 14:12
  Permalink

  Ce sa-ti povestesc,o sa vina elevetienii si austriecii buluc in Parang ca nu au mai vazut asa o telegondola,iar de as fi in locul celeor din aeroport as vinde apartamentele lui Ceasca cu 200.000 de euroi ,ca de,vesticii nu au mai vazut case comuniste.Oameni mai speriati de bombe ca-n Vale pe niciunde,de penibili ce sa zic,o zona care azi maine se inchide din cauze de minerit si preturi ca la Innsbruck pe niste vechituri comuniste !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.