Desi suntem dintr-o zonã de munte, iar brazii cresc pânã si în fata blocului, în pietele din Valea Jiului ajung foarte putini brazi de aici.  În piete s-au anuntat deja comercianti, care si-au creat adevãrate pepiniere, mai la ses.
Mai multi comercianti din câteva zone ale tãrii vor ajunge în piata de la Petrosani  cu brazi pentru Crãciun, încã din aceastã sãptãmânã.  Administratia pietelor a amenajat un spatiu, ca de  obicei, pentru vânzare, iar cei care vin vor aduce inclusiv brazi cu rãdãcinã dintr-o pepinierã.
„De la sfârsitul acestei sãptãmâni, vom avea, în piata din Petrosani, brazi dintr-o pepinierã proprie de pe lângã Bechet si din zona Alba Iulia”, a spus Sorin Cretu, seful Administratiei Pietelor Petrosani. Ocolul Silvic încã nu a cerut spatiu pentru vânzarea brazilor de Crãciun, iar preturile ar putea fi comparabile cu cele de anul trecut.
„Am înteles cã preturile sunt cam ca anul trecut, când s-au vândut brazi cu sume între 20, 30 de lei si pânã la 100 de lei”, a mai spus Sorin Cretu.  Spatiul amenajat pentru vânzarea brazilor este, ca si anul trecut, în parcul de lângã piata centralã, acolo unde îsi vor desface marfa, pânã la Crãciun, toti cei care vor  sã vândã brazi, ori molizi, cu sau fãrã rãdãcinã.
Diana Mitrache