Pianisti si violonisti din toatã tara s-au adunat la Petrosani, pentru a participa la Festivalul – concurs de muzicã Klavier Art.  Deschiderea a  avut loc în sala de marmurã a primãriei Petrosani, acolo unde a si fost vernisatã o expozitie. Recitalurile au început de la prânz, iar pentru Valea Jiului, acest festival este oaza de muzicã clasicã în care evadeazã cei ce iubesc pianul.
„Ne aflãm la cea de a VI-a editie a Festivalului National Klavier Art. Sunt 6 ani în care frumosul a pãtruns în Petrosani, 6 ani în care cei care au venit la Petrosani s-au umplut de frumos si au dus, în localitãtile de unde vin, vestea cã în acest oras se întâmplã lucruri minunate ”, a spus prof.  Vasile Ioan  Pop, organizator al concursului.
„Vreau sã vã felicit pentru preocupãrile artistice pe care le aveti, pe pãrintii si profesorii vostri, pentru initiativã si dãruire si mã bucur foarte mult, iar aici e meritul juriului, cã acest concurs a ajuns la editia cu numãrul VI”, a spus si Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani, celor care vin an de an la acest eveniment.
Concursul a fost unul de nivel national si, în week-end-ul care a trecut, au concertat la Petrosani copii foarte buni care au venit de la multe licee din tarã. E vorba despre Liceul Sigismund Todutã de la Deva, Liceul de muzicã Sigismund Todutã Cluj Napoca, de la Scoala de Muzicã Filaret Barbu din Lugoj, de la Liceul din Hunedoara, Traian Lalescu,  de la Liceul de muzicã din Târgu Jiu, Craiova, si Colegiul de Muzicã Carmen Sylva Ploiesti. Cei mai multi, însã, au fost cei de la Scoala de muzicã din Petrosani. Pianistii Corina Rãducanu, Eugen Dumitrescu au fost si de aceastã datã cu lucrãri la 4 mâini, iar presedinta juriului Ioana Raluca Voicu Arnãutoiu, împreunã cu doamna Manuela Giosa au încântat publicul  cu lucrãri pentru vioarã si pian.
Diana Mitrache