Copiii din Varpalota si Petrosani au cântat pentru semenii lor aflati în suferintã. Intitulat generic „Copiii, muzica, bucuriile iernii”, spectacolul caritabil de muzicã a avut  loc vineri, iar 120 de persoane s-au alãturat demersului initiat de Casa Pro Urbis si Primãria si Consiliul Local al municipiului Petrosani.
“A fost al doilea concert de acest gen si ne-am propus sã ajutãm institutiile care se ocupã cu copiii, au grijã de ei. Anul acesta Consiliul Director a hotãrât ca banii adunati sã fie donati la Caritas care  administreazã Casa Maria Stein, si Fundatiei Sfântul Francisc care prin cãminul Cor Iesu are grijã de 49 de copii care au nevoie de acest  ajutor. În total, cam 100 de copii vor fi beneficiarii nostri”,  a declarat Eduard Wersanki, presedintele Casa ProUrbis.
De doi ani, Primãria si Consiliul Local al municipiului Petrosani sunt principalii parteneri ai Casei Pro Urbis în acest demers caritabil. Comunitatea din Petrosani este receptivã atunci când vine vorba de întrajutorarea semenilor aflati la ananghie.
“Prin aceste activitãti si actiuni pe care le facem nu facem altceva decât sã reusim sã strângem niste fonduri pentru astfel de cazuri, dar pe de altã parte este si o actiune cu scop educativ pentru cei mici. Ei au tot felul de produse fãcute de mâna lor, pe care le vând si banii obtinuti le vor face o bucurie celor care au nevoie si celor care în aceste momente de sãrbãtoare o sã fie cu mai multã bucurie si mai multã atentie din partea celorlalti”, a spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Concertul a fost  sustinut de opt elevi din Petrosani si Varpalota, care au cântat la pian si chitarã, iar spectacolul a fost deschis de pianistul Radu Torok. 110 persoane au cumpãrat bilete la spectacolul caritabil. Banii rezultati din vânzarea biletelor vor fi donati Casei Maria Stein si Fundatiei Cor Iesu.
Monika BACIU