Nu calca iarba! Acesta este sloganul Universitatii din Petrosani, care a tinut sa marcheze acest fapt la intrarea pe terenul echipei de Rugby Stiinta Petrosani. Numai ca animalele au voie sa o si pasca.

Nimeni nu are voie sa calce iarba de pe teren. Asta reiese din anuntul pus pe gardul terenului de antrenament din campusul Universitatii din Petrosani, iar paznicii au grija sa nu se intample asta. Zeci de copii, care incearca sa incropeasca un fotbal sunt alungati de paznicul care isi face meseria, asa cum i-au dictat sefii. „Mi s-a spus ca nimeni nu are voi sa intre pe teren. Eu am grija sa nu se intample asta”, a declarat paznicul venit sa ii goneasca pe tinerii care nu pricepeau ca terenul nu e al lor.

Nimic mai adevarat, doar ca, la cativa pasi, iarba era  de-a dreptul mancata de doi cai. Intrebat ce cauta animalele pe teren, paznicul a dat din colt in colt. „Nu zic ca copiii nu au voie si caii, au, dar m-am chinuit sa scot animalele astea si nu am reusit. Nu stiu de unde au venit si cum au intrat aici. Probabil cineva a lasat poarta de la teren deschisa”, a spus paznicul.

In tot acest timp, directorul administrativ al Universitatii Petrosani recunoaste ca pe teren nu e permis accesul, dar nu a ingradit nimanui sa foloseasca parcelele din spatele portilor. Iar in ce priveste animalele, Dacian Ciodaru sustine ca acest fapt nu e permis. „Nu am mai permis accesul pe teren, pentru ca vrem sa reimprospatam iarba. Copiii se pot juca dincolo de terenul propriu-zis, dar caii e clar ca nu aveau ce cauta”, a declarat Dacian Ciodaru, director administrativ al Universitatii din Petrosani.

 Diana Mitrache