Artera rutierã din Defileul Jiului se aflã în constructie si Ministerul transporturilor a anuntat cã va mentine restrictii pe acest drum.  Potrivit oficialilor,  circulatia va fi restrictionatã pe anumite zone, pentru efectuarea unor anumite tipuri de lucrãri, chiar si peste iarnã. Se va circula în regim semaforizat în zonele unde se mai lucreazã pânã în data de 15 martie 2018.
În principal, lucrãrile vor fi efectuate dacã temperaturile nu scad drastic si nu va ninge puternic. Sunt vizate, spun drumarii, lucrãri la rigolele de scurgere de pe versanti, care ar putea fi montate si pe zonele în care nu s-a ajuns încã. Se va circula pe un singur fir, de fiecare datã când în zonã vor ajunge si macarale de mari dimensiuni, care vor aduce si vor monta parapetii.
Artera din Defileul Jiului este încã reabilitatã si lucrãrile sunt aproape de finalizare. Aceasta va fi prima iarnã din ultimii ani în care se va circula pe asfalt proaspãt turnat si în primãvarã, lucrãrile vor fi reluate în zona Lainici.
În data de 22 iunie 2017 a fost semnat procesul verbal de receptie la terminarea lucrãrilor privind Contractul nr. 92/85053 din 21.12.2012, cu titlul “Reabilitare DN 66, Filiasi – Petrosani, km 0+000 – km 131+000, sector km 48+900 – km 93+500 –Rovinari – Bumbesti – Jiu”. Acest contract a fost încheiat între Compania Nationalã de Autostrãzi si Drumuri Nationale din România S.A. (actuala COMPANIA NATIONALÃ DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIERE – S.A.) în calitate de beneficiar si Asocierea COMSA S.A.U. – CORPORATE MANAGEMENT SOLUTION în calitate de Antreprenor General.
Valoarea contractului de lucrãri este de 117.975.702,65 Lei (fãrã TVA) si fost finantat de: POS-T 2007-2013, F.E.D.R. în proportie de 85% – Guvernul României 15% si POIM 2014 – 2020, F.E.D.R. 75% , o contributie având si Guvernul României  de 25%.Lucrãrile de reabilitare au constat în îmbunãtãtirea elementelor geometrice ale traseului atât în plan orizontal, în profil longitudinal, cât si în profil transversal, refacerea semnalizãrii rutiere (indicatoare si marcaje orizontale), refacerea sistemului de colectare a apelor (podete, santuri, rigole, etc.).
CNAIR SA a solicitat reabilitarea sectorului de drum national DN 66, km 48+900 – km 93+500, în sensul aducerii la parametrii corespunzãtori, astfel încât acesta sã se încadreze în normele rutiere europene. Drumarii spun acum, însã, cã pentru parcarea de la Lainici vor merge pe un alt contract.
Diana Mitrache