Spectacol cu si pentru copiii cu dizabilitãti

A fost, în aceastã sãptãmânã, Ziua Internationalã a Persoanelor cu Dizabilitãti, iar cei de la Petrosani, care vin la Casa Pollicino, ori la clasele speciale de la Scoala I. G. Duca au organizat o serbare.
Au cântat, au jucat într-o scenetã si s-au pregãtit temeinic pentru serbarea la finalul cãreia a venit si Mos Crãciun. Sunt copii speciali, care au muncit enorm pentru acest eveniment si acum au venit sã le prezinte tuturor abilitãtile lor.
„De 8 ani încoace suntem cei care venim, la invitatia Primãriei Petrosani, sã participãm cu o serbare, cu copiii, tinerii si persoanele cu dizabilitãti. Noi deja am început serbãrile si întâmpinãm Nasterea Domnului cu colinde, dar azi  suntem aici sã le urãm tuturor La multi ani! Le dorim sã fie sãnãtosi si sã bucure de viatã”, a spus Florentina Presecan, coordonator al Casei Pollicino din Petrosani.
„De fiecare datã, avem acest spectacol cu dublã semnificatie, pentru cã sãrbãtorim si Ziua Persoanelor cu Dizabilitãti, dar si pe Mos Crãciun. Copiii de la Pollicino au diverse dizabilitãti, dar vedem, de la an la an, cã fac mari progrese. Este o bucurie a lor, a noastrã si a pãrintilor lor, care le observã astfel dezvoltarea si noi suntem alãturi de ei si îi încurajãm sã vinã aici”, a adãugat si Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
La final, fiecare a primit câte un cadou de la Mos Crãciun. A fost un moment extrem de asteptat de toti. Indiferent de vârsta pe care o are fiecare, pentru cã munca lor a fost astfel rãsplãtitã.
Diana Mitrache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *