Deschidem e-mail-uri, urmãrim videoclipuri direct de pe telefonul mobil, dar câti stim cã toate ar putea fi un real pericol, atunci când ele sunt trimise de hackeri?  Despre astfel de subiecte au discutat specialistii, joi la Universitatea din Petrosani, cu studentii din IT, dar si cu  studenti de la alte specializãri, iar acestia au aflat ce capcane existã, dar si cât de mare este nevoia de specialisti IT, care sã identifice atacurile în acest domeniu.
„Este prezentã la noi în universitate o firmã de IT,  soft si hard, care se numeste Sonic Wall, orientatã pe securitate informaticã. Sunt prezenti si studentii nostri de la IT si ofertantii, respectiv angajatorii potentiali au spus cã existã o ofertã de locuri de muncã de ordinul milioanelor de oameni si tinerii nostri care se pregãtesc în IT sunt cei mai în mãsurã sã se angajeze”, a spus prof. univ dr. habil. Eduard Edelhauser, prorector UP.
Dar cum ne protejãm? Aceasta a fost ideea lansatã la acest seminar, pentru cã fiecare are acces la câte un dispozitiv, iar hackerii au si ei, în egalã mãsurã, acces la datele noastre. „Este o temã pe care fiecare dintre noi trebuie  sã o aibã în vedere. S-a vorbit despre e-mail-uri false, pe care le primim toti, sã nu descãrcãm fisiere ascunse, sã nu accesãm, chiar dacã sunt site-uri sigure, reclame si fel de fel de aplicatii. În ziua de azi, este o cifrã mare de afaceri pe care o fac hackerii, pe partea de rãscumpãrare de informatie si sigur cã e nevoie de specialisti sã facã o protectie”, a spus prof. univ dr. habil. Eduard Edelhauser, prorector UP.
Studentii au aflat noutãti, au aflat cã pot lucra în domeniu dacã sunt buni si chiar pot avea câstiguri mari. Le trebuie, însã, pasiune pentru informaticã si multã muncã.
Diana Mitrache