Ajuns la editia cu numãrul VI, concursul Klavier Art adunã de vineri, la Petrosani, zeci de tineri pasionati de muzicã. Va fi un concurs extrem de greu, pentru cã, spun profesorii care îi pregãtesc pe concurenti, juriul nu va acorda niciun premiu I, dacã nu va constata cã nivelul este de primul loc.
„Juriul este extrem de exigent. Nu acordã premii, dacã toti concurentii de la o anumitã categorie nu sunt foarte bine pregãtiti. Nu se acordã premiul I, doar II sau III. Sunt pianisti concertisti si pretentiile sunt usor ridicate”, a explicat prof. Adina Stan, coordonator al concursului.
Organizatorii concursului, reprezentantii Primãriei Petrosani asteaptã invitatii vineri, 8 decembrie, începând cu ora 12,00, în sala de marmurã, acolo unde, timp de 3 zile, vor rãsuna acordurile pianelor si ale viorilor. Juriul, însã, va ridica extrem de sus stacheta. „A venit în juriu, de aceastã datã, o doamnã conferentiar tocmai de la Londra si pentru noi este o onoare si noi sperãm  ca din cei 40 de copii înscrisi, din care aproape jumãtate sunt de la noi, sã obtinem rezultate foarte bune”, a adãugat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petrosani.
Concursul este unul de nivel national si sunt copii foarte buni care vor concerta la noi.
„Vin de la multe licee din tarã. E vorba despre Liceul Sigismund Todutã de la Deva, Liceul de muzicã Sigismund Todutã Cluj Napoca, de la Scoala de Muzicã Filaret Barbu din Lugoj, de la Liceul din Hunedoara, Traian Lalescu. Apoi vin de la Liceul de muzicã din Târgu Jiu, Craiova, si Colegiul de Muzicã Carmen Sylva Ploiesti. Cei mai multi sunt cei de la Scoala de muzicã din Petrosani ”, a mai adãugat prof. Adina Stan.
Pianistii Corina Rãducanu, Eugen Dumitrescu vin si de aceastã datã cu lucrãri la 4 mâini, iar presedinta juriului Ioana Raluca Voicu Arnãutoiu, împreunã cu doamna Manuela Giosa ne vor încânta cu lucrãri pentru vioarã si pian.
Diana Mitrache