Peste 1000 de pensionari din municipiul Petrosani si-au ridicat biletele în vederea participãrii la  revelionul organizat special pentru ei de cãtre Primãria si Consiliul Local al municipiului Petrosani.  Autoritãtile locale organizeazã, de câtiva ani, revelionul pensionarilor. 35 de lei a fost contributia pensionarilor, diferenta fiind suportatã din bugetul local al municipiului Petrosani.
“Ceremonialul de înnoire simbolicã a timpului calendaristic în noaptea de 31 decembrie – 1 ianuarie era numit la români “Îngropatul anului”, denumirea de “Revelion” apartinând timpurilor moderne. Revelionul este sãrbãtoarea ce se manifestã prin credinta unui nou început si speranta unui viitor mai bun. Primãria municipiului Petrosani si Consiliul Local au organizat, anual, la finele lunii decembrie, Revelionul Pensionarilor. Acest eveniment reprezintã o recunoastere a muncii acestor oameni si o micã posibilitate de a le oferi un moment în care, printre cei de aceeasi vârstã cu ei, sã sãrbãtoreascã sfârsitul unui an si începutul unuia noi. Se are în vedere faptul cã multe persoane participante nu au posibilitatea financiarã de a participa la evenimente de acest gen organizate de restaurantele din municipiu, fiind cu posibilitãti materiale foarte reduse. Se estimeazã participarea unui numãr estimativ de 1200 persoane. Fiecare persoanã participantã va contribui cu suma de 35 de lei din valoarea meniului, iar Primãria municipiului Petrosani va completa pretul meniului. Datoritã numãrului mare de persoane, evenimentul se va desfãsura pe parcursul a mai multor zile, în mai multe restaurante, meniul fiind acelasi”, aratã proiectul prin care Consiliul Local al municipiului Petrosani a alocat suma de 77.500 de lei pentru organizarea revelionului pensionarilor si a revelionului în stradã.
Totodatã, Consiliul Local si Primãria municipiului Petrosani vor organiza si revelionul în stradã. Acestea sunt doar câteva din activitãtile ce vor avea loc în luna decembrie a acestui an, la Petrosani.
Monika BACIU