Salvamontistii din Straja vor avea asigurãri de viatã. Administratia localã de la Lupeni va încheia polite de asigurare de viatã pentru cei 20 de salvatori voluntari de la Salvamont Straja.  “Asigurarea se încheie pentru 20 de persoane, voluntari SALVAMONT. Perioada asiguratã – 12 luni. Riscurile asigurate si primele de asigurare  aferente sunt (…) deces din accident: 15.000 lei; invaliditate totalã sau partialã din accident: 15.000 lei; fracturi din accident: 15.000 lei; arsuri din accident: 6.000 lei (…)”, aratã achizitia.
Prima totalã de asigurare este de 4496 lei. În urmã cu câteva zile, formatia Salvamont din Straja a fost acreditatã pe o perioadã de cinci ani.
Cresterea calitãtii serviciilor turistice oferite celor care aleg statiunea Straja Lupeni ca destinatie de vacantã constituie o preocupare permanentã a autoritãtilor publice locale. Astfel Serviciul Public Salvamont Lupeni, care asigurã permanenta în statiunea Straja, a fost acreditat profesional pentru o nouã perioadã de 5 ani.
”Serviciul Public Salvamont Lupeni au trecut cu brio examenul de pregãtire organizat potrivit HG 77/2003, urmând sã primeascã pânã la jumãtatea acestei luni actele de acreditare pentru douã echipe de interventie si recomandãrile privind mentinerea acestui statut. Mentionez faptul cã Salvamont Lupeni este singurul Serviciu Public Local de Salvamont acreditat în România potrivit standardelor de pregãtire în domeniul Salvamont ”, spune Lucian Resmeritã, primarul municipiului Lupeni.
Pentru obtinerea acreditãrii, salvatorii montani de la Straja Lupeni au participat cu un numãr de  28 de voluntari la un stagiu de instruire care a avut loc la Lupeni în compania unor colegi salvamontisti din judetele Caras-Severin, Bistrita Nãsãud, Alba, Hunedoara, dar si de la Serviciile Publice Salvamont din Petrosani, Uricani si Hunedoara, precum si cu echipe de salvatori de la ISU Hunedoara.
Monika BACIU