Un nou telescaun realizat de Emil Pãrãu, inagurat în Straja

Un nou telescaun va fi inaugurat mâine în statiunea Straja, din Valea Jiului, instalatia de transport pe cablu urmând sã asigure legãtura între cabana veche si Vârful Mutu (1.737 m), ceea ce va permite schiorilor sã poatã folosi trei dintre cele mai bune pârtii din zonã: Lupului, Canal si Mutu.
Investitia a fost realizatã cu fonduri private de cãtre principalul investitor din statiune, Emil Pãrãu, iar noul telescaun, împreunã cu telescaunul 1, telescaunul de pe Vârful Straja si telegondola, vor acoperii toate pârtiile. Astfel, cei care aveau probleme de urcare cu teleschiurile vor putea ajunge la pârtii mai usor.
Pãrãu a investit în instalatiile de transport pe cablu si în sezonul trecut, când a fost dat în folosintã telescaunul 1, pe pârtia Constantinescu. Punerea în functiune a noii instalatii va  permite schiorilor sã se bucure de toti cei 25 de kilometri de pârtii  care pot fi folositi în domeniul schiabil al statiunii Straja. În plus, pârtia Canal se va putea deschide mai mult  pentru snowboarderi, care au la dispozitie si portiuni speciale pentru acrobatie.
„Va fi un rai pentru snowboarderi. Vor avea un acces usor la pârtie si se evitã aglomeratia de pe pârtia Constantinescu”, a explicat Emil Pãrãu.
Pe de altã parte, în statiunea din vestul Vãii Jiului este zãpadã suficientã pentru iubitorii schiului, iar cabanierii spun cã mai sunt câteva locuri de cazare libere pentru vacanta de sãrbãtori. Mâine,  când va fi pornit noul telescaun, toate instalatiile detinute de Pãrãu vor functiona, iar turistii vor putea merge gratis cu noua instalatie în ziua inaugurãrii.
Maximilian Gânju

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *