Regele Mihai I al României, personalitate marcantã a istoriei noastre, a fost cetãtean de onoare al municipiului Petrosani.
Municipiul Petrosani a avut bucuria si cinstea de a-l avea ca oaspete pe Regele Mihai I al României. În urmã cu 11 ani, când autoritãtile locale i-au înmânt Majestãtii Sale si titlul de „Cetãtean de Onoare” al municipiului Petrosani “pentru merite deosebite duse timp de 10 ani pentru integrarea României în Uniunea Europeanã si a legãturilor de peste 70 de ani cu orasul Petrosani”.
Primarul municipiului Petrosani în acea vreme, Carol Schreter declara atunci cã înmânarea titlului de Cetãtean de Onoare fostului suveran al României are la baza meritele pe care acesta le-a avut în lupta contra comunismului, precum si în actul istoric de la 23 august 1944 si nu pentru vreun motiv de ordin local.
Prezent la aniversarea a 40 de ani de educatie
În anul 2006, Regele Mihai I al României a fost prezent, împreunã cu regina Ana, la manifestãrile desfãsurate cu ocazia împlinirii a 40 de ani de la înfiintarea Scolii Generale nr. 6. Tot atunci, unitatea de învãtãmânt a primit alt nume, si anume “Carmen Sylva”.
„Învãtãtura pe care elevii o primesc în aceastã scoalã va ridica Valea si va aduce un trãi mai bun. Comunismul a distrus simboluri, a dãrâmat statui, a sistematizat si a numerotat totul. Scoala aceastã a  purtat numãrul sase, la fel cã alte sute si mii de scoli din tarã noastrã. Astãzi, numele de „Carmen Sylva” aduce personalitate acestui loc”, a declarat Regele Mihai la acel moment.
Regele Mihai I s-a nãscut la 25 octombrie 1921, la Sinaia. Este fiul Regelui Carol al II-lea si al Reginei-Mama Elena.  Regele Mihai I si Regina Ana sunt cel mai longeviv cuplu regal din istoria României.
Monika BACIU