Reteaua de apã din Valea Jiului este în continuã extindere, iar Apa Serv a mai bransat câteva zeci de gospodãrii si în Estul Vãii Jiului. Totul s-a fãcut într-un parteneriat cu primãria din Petrila, iar oamenii de aici se declarã acum foarte multumiti.
Asta, pentru cã, pânã acum, aveau apã ce nu provenea din sistemul public, ci de la mina Lonea, minã care acum se va închide. „Acum apa e foarte bunã, e perfect. Avem si presiune. Suntem la normalitate”, a afirmat unul dintre beneficiarii noii retele din zona de est a Vãii Jiului.
Mina Lonea este inclusã în programul de închidere si tocmai de aceea specialistii de la ape au cãutat o solutie, asa încât oamenii sã aibã acum apã.
„În zona aceasta sunt 64 de gospodãrii, noi beneficiari ai retelei de apã din Valea Jiului. Oamenii aveau apã, dar nu era potabilã, fiindcã venea de la Voievodu. În urma  discutiilor pe care le-am avut cu responsabilii din primãrie, care au si dat utilajele necesare pentru lucru, dar si teava, noi am adus specialistii si, la ora aceasta oamenii au apã”, a spus Costel Avram, director general al SC Apa Serv Valea Jiului.  „Strada Birãoni a putut fi alimentatã, dupã ce s-a reabilitat conducta pe o lungime de peste 1,5 km, iar 60 de familii beneficiazã de apã. Si oamenii se bucurã acum cã au apã potabilã, în sfârsit, dar si cã au presiunea necesarã la robinet”, a adãugat si Florin Donisã, director tehnic Apa Serv.
Nu mai sunt foarte multe zone unde reteaua de apã sã nu fi ajuns în estul Vãii Jiului, iar edilii de aici spun cã, si pentru cea de la Cimpa, au alocat bani, asa încât oamenii sã ajungã la o normalitate.
„Oamenii din zona aceasta, denumitã Birãoni – Cimpa, aveau apã de la mina Lonea, de la statia de captare Voievodu, iar în acest an, printr-o hotãrâre de consiliu am aprobat cam 30.000 de lei pentru reparatii la coloanele de apã si, în parteneriat cu cei de la Apa Serv, am reusit sã montãm 1,5 km de conductã de apã, la care se vor racorda în jur de 60 de familii, iar lucrarea este consideratã a fi una foarte importantã pentru oamenii de aici”, a adãugat si Vasilicã Jurca, primarul orasului Petrila.
În zona Cimpa mai sunt câteva strãzi neracordate si pentru oamenii de acolo planul de extindere al retelei de apã este întocmit si lucrãrile încep de anul viitor.
Diana Mitrache