Platforma temporarã de stocare a deseurilor de la Dâlja va fi desfiintatã. Primãria Petrosani a acordat certificatul de urbanism pentru desfiintarea acestei platforme, dupã ce tot gunoiul a fost transferat la Bârcea.
“Desfiintare platforma de stocare temporarã a deseurilor în municipiul Petrosani”, aratã obiectul certificatului de urbanism emis de Primãria municipiului Petrosani cãtre Consiliul Judetean Hunedoara.
Platforma a fost o solutie temporarã si intermediarã, realizatã în anul 2016. La acel moment, oficialii Consiliului Judetean Hunedoara au identificat solutia de mijloc, pentru depozitarea gunoiului din Valea Jiului pânã la punerea în functiune a deponeului ecologic de la Bârcea Mare. Platforma temporarã de depozitare a deseurilor de la Dâlja Mare din Petrosani a fost umplutã cu gunoaie într-un timp record.
Construitã ca solutie temporarã pentru depozitarea deseurilor, platformã a avut o capacitate de 42.000 de tone. Dupã ce platforma a fost golitã, iar deseurile transportate la Bârcea, platforma va fi închisã.
Monika BACIU