Concurs de pian sustinut de autoritãtile locale de la Petrosani

Concursul de pian Klavier Art ajunge la editia cu numãrul VI. În perioada 8-10 decembrie va avea loc o nouã editie a Festivalului – concurs Klavier Art, iar evenimentul devenit deja traditie este sustinut de Primãria si Consiliul Local al municipiului Petrosani.
Evenimentul este organizat de Scoalã Gimnazialã IG Duca în parteneriat cu Asociatia Klavier Art din Bucuresti. Actiunea este sustinutã de Primãria si Consiliul Local al municipiului Petrosani.
“Activitãtile extrascolare reprezintã, pentru elevi, sansa unei dezvoltãri armonioase, iar copiii care sunt implicati în astfel de activitãti descoperã disciplinã, atât de necesarã pentru clãdirea unui viitor de succes. Fiecare elev care se implicã în activitãti extrascolare trebuie sustinut si încurajat. De asemenea, fiecare proiect initiat de cãtre institutii de învãtãmânt, care au ca scop principal promovarea talentului copiilor, trebuie sprijinit”, spun edilii de la Petrosani.
An de an, la acest eveniment iau parte pianisti din toate colturile tãrii.
“Acest festival-concurs are ca scop principal promovarea muzicii clasice în rândul tinerilor si a melomanilor si sprijinirea tinerilor care se îndreaptã spre acest gen de muzicã, dar si plasarea municipiului nostru în circuitul cultural si educativ al muzicii clasice. Pe de altã parte, acest concurs oferã posibilitatea ca elevii si copiii cu talent deosebit sã se evidentieze si sã îsi valorifice potentialul artistic”, mai spun edilii.
7000 de lei a alocat Consiliul Local Petrosani pentru sustinerea acestui eveniment. Concursul este adresat elevilor care studiazã pianul în unitãtile de învãtãmânt specializat din tarã. Repertoriul va cuprinde douã lucrãri diferite ca gen, formã si stil si va fi interpretat integral din memorie.
Monika BACIU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *