Alarmele aeriene au sunat în toatã Valea Jiului, miercuri în jurul orei 10 si 10 minute.  A fost un exercitiu de alarmare anuntat,  pentru toatã Valea Jiului, iar în acest timp au fost efectuate si verificãri ale tuturor sistemelor  montate în orase.
Sistemul de alarmare amplasat pe Primãria Petrosani, spre exemplu, nu a functionat la acest eveniment, însã, efectul a fost preluat de cele amplasate în zona Cartierului Aeroport  si la Universitatea din Petrosani. Mai are nevoie de îmbunãtãtiri, însã, exercitiul,  spun specialistii, s-a desfãsurat corect.
Semnalul introdus a fost cel ce defineste  PREALARMA AERIANà si a constat în 3 sunete a 32 de secunde fiecare, cu pauzã de 12 secunde între ele.  Acestea au anuntat populatia despre  probabilitatea introducerii semnalului alarmã aerianã si producerii unui atac aerian.  Pe timpul desfãsurãrii acestei activitãti, locuitorii ar trebui sã  stie cã NU sunt nevoiti sã-si întrerupã activitatea normalã, deoarece acest exercitiu implicã doar personalul de la nivelul administratiei publice locale.
Diana Mitrache