Patru tâlhari au fost sãltati de politistii hunedoreni

Indivizii tâlhãreau ziua în amiaza mare, iar pânã sã fie prinsi au jefuit mai multe victime din Hunedoara, dar sunt bãnuiti cã au actionat si în alte zone. Trei dintre membrii grupãrii au fost ridicati de politisti în urma unei actiuni în fortã derulatã în Hunedoara, iar al patrulea a fost capturat în Maramures.
Anchetatorii au stabilit cã indivizii, cu vârste cuprinse între 18 si 22 de ani, actionau întocmai ca niste tâlhari versati.
”Potrivit probatoriului, faptele ar fi fost comise în cursul lunilor noiembrie si decembrie 2017, pe raza municipiului Hunedoara, atât pe timp de noapte cât si pe timp de zi. Politistii au stabilit cã cei patru tineri, purtând glugi trase pe cap si având fetele acoperite cu esarfe, au acostat mai multe persoane pe care, prin exercitarea de violente, le-au deposedat de bunuri de valoare, în special telefoane mobile si bani.  Victimele nu erau alese la întâmplare:  acestea erau urmãrite si proveneau din rândul minorilor, în special elevi cu vârste cuprinse între  8 si 15 ani, care erau preluati în momentul în care ieseau de la scoalã si din rândul persoanelor ce obisnuiesc sã consume cantitãti mari de alcool. Cei patru îsi atacau victimele din spate, dupã ce le fortau sã meargã în locuri izolate le deposedau de bunuri si bani. Astfel, au fost sustrase 8 telefoane mobile cu o valoare totalã de aproximativ 8.000 lei (prejudiciu recuperat partial) si 750 de euro (sumã recuperatã integral)”, a declarat Bogdan Nitu, purtãtorul de cuvânt al IPJ Hunedoara. Anchetatorii au probe cã gruparea criminalã a comis si alte fapte de acest gen.  Cei patru tâlhari  au fost retinuti de  politisti si riscã ani grei de închisoare dacã vor fi gãsiti vinovati.
Maximilian Gânju

Advertisements