Lista de înscrieri pentru cei 100 de participanti de la categoria Open a fost deschisã în data de 4 decembrie, ora 00.00. Cei mai rapizi opt pasionati de schi si snowboard s-au înscris în mai putin de un minut de la deschiderea listelor.
Competitia, ajunsã la a saptea editie, va avea la start câstigãtori ai editiilor anterioare, dar si tineri de 18 ani, aflati la prima participare
Toate cele 100 de locuri de la categoria Open disponibile la startul singurei competitii de hike & ride din România, Red Bull Oslea Hiride, au fost ocupate în trei minute de la deschiderea listelor, în noaptea de 4 decembrie, ora 00.00. Cele 30 de locuri de la categoria Pro au fost si ele ocupate în scurt timp de la startul înscrierilor.
Cei mai rapizi la proba înscrierilor au fost opt pasionati de schi si snowboard, care si-au asigurat un loc la start în mai putin de un minut. De asemenea, nu mai putin de 63 de sportivi s-au înscris în competitie încã din al doilea minut de la activarea listelor.
Printre cei ce vor lua startul competitiei în 2018 se numãrã si Smaranda Munteanu, câstigãtoare a probei Schi Pro Feminin în 2017, Sonja Drãgan, locul doi la aceeasi categorie, Cosmina Dolha, câstigãtoare a probei Snowboard Pro Feminin si Ionut Pintican, locul întâi la Snowboard Pro Masculin.
Din grila de start nu lipseste nici Paul Aufmesser, participant la toate editiile Red Bull Oslea Hiride de pânã acum, si Iszlay Gergo, aflat la debut, unul dintre cei mai performanti snowboard-eri din tarã. Printre cei mai tineri participanti se numãrã si Vasi Mariciuc, nãscut în 1999, aflat si el la prima participare, la categoria Open.
Cei mai talentati schiori si snowboard-eri trebuie sã facã fatã conditiilor solicitante de concurs si sã fie pregãtiti fizic pentru o urcare contratimp si pentru o coborâre în care îsi vor demonstra abilitãtile tehnice. Concurentii vor începe cu proba de urcare, ce îsi are startul la cota 1.300 si are o lungime de peste 3,5 kilometri, pânã la 1.940 metri altitudine. Urmeazã coborârea pe schi sau snowboard de 1,4 kilometri, cu o pantã de 45°, ce permite fluiditate, control, tehnicã, dar oferã si numeroase rampe naturale pentru trick-uri. Dacã urcarea este decisã de timpii individuali, coborârea este jurizatã, iar punctajul este acordat în functie de tehnicã, linie si trick-uri.
Competitia include sectiunile de schi si, respectiv, de snowboard, fiecare dintre acestea cu locuri limitate, împãrtite în Pro feminin, Pro masculin, Open feminin si Open masculin. Red Bull Oslea Hiride va alinia, la start, 30 de concurenti la categoriile Pro si 100 la Open.
Mai multe informatii si actualizãri despre concurs sunt disponibile la www.redbull.ro/osleahiride si pe facebook.com/osleahiride.
Red Bull Oslea Hiride, competitie ajunsã deja la a saptea editie în România, este singurul concurs de hike & ride din tarã. Cu un traseu situat în Masivul Oslea, lângã Parcul National Retezat, competitia atrage la start 130 de participanti din tarã si strãinãtate, cãrora li se adaugã si nume venite prin sistem wildcard. Pentru mai multe informatii despre eveniment, vizitati www.redbull.com.