Profesori de la universitãti de prestigiu din întreaga lume predau, prin intermediul unei platforme on line, cursuri pentru 35 de liceeni de la Colegiul National „Mihai Eminescu” din Petrosani si, dupã ce vor fi evaluati, la final, reprezentantii Microsoft vin aici sã îi premieze pentru performante.
Colegiul este partener cu Microsoft si deja 4 dintre elevi participã la proiecte comune. Proiectul „Informatic@ 365” îsi propune sã conecteze elevii si cadrele didactice cu una dintre cele mai mari companii IT din lume, Microsoft.
„Doar 15 unitãti scolare de elitã sunt incluse în aceastã sferã a scolilor Microsoft si, în urma  acestui parteneriat, am reusit sã accesãm si noi, alãturi de alte 50 de unitãti scolare din tarã, unde grupul – tintã este de 1.000 de elevi, 35 de la noi, o pregãtire privind dezvoltarea personalã a abilitãtilor în domeniul IT. Dacã stãm sã ne gândim la grupul-tintã de 500.000 de elevi, care sunt în învãtãmântul liceal din tarã, sã fii printre cei 1.000 si sã ai o pregãtire solidã în IT, e ceva ce îi va ajuta enorm pe elevii nostri”, a spus Alexandru Lãutaru, directorul Colegiului National Mihai Eminescu din Petrosani
Unul dintre absolventii acestui liceu a fost premiat anul trecut si acum alti 4 cautã sã ajungã la competitia de top a Microsoft, asa încât premiiile nu vor lipsi aici, nici anul acesta.
„Anul trecut am avut un elev care a participat la campionatul mondial Microsoft. Anul acesta sunt 4 care s-au înscris si sperãm ca, la sfârsitul acestui training, în iunie, reprezentantii Microsoft sã vinã sã îi premieze  Sperãm ca în iunie, cei 4 sã acceadã la fazele finale si cei 35 din acest proiect, la sfârsitul pregãtirii, sã fie multumiti de rezultate”, a conchis directorul liceului.
Tinerii liceeni vor fi instruiti pe o platformã denumitã „Imagine Academy”, iar cursurile sunt interactive, predate dupã noi modele în domeniu si de ultimã generatie. Doar 35 de elevi participã la ele si, la final, vor fi certificati Microsoft pentru eforturile lor.
Diana Mitrache