Hotelul Onix, parte a Complexului Energetic Hunedoara vrea sã intre în circuitul organizatorilor de evenimente. Dupã ce toate restaurantele din Petrosani au anuntat deja ofertele pentru Revelion, acum si cei  de la Hotelul Onix vin cu oferta pentru petrecerea dintre ani.
Cei de la Hotelul Onix prezintã, la fel ca si celelalte restaurante unde se organizeazã petrecerea pentru noaptea dintre ani, meniul.  Este un meniu variat, însã pretul pentru o persoanã este de 200 de lei, cu câtiva zeci de lei mai putin fatã de restaurantele consacrate. Ideea celor de la Onix este demnã de lãudat, dacã la finalul evenimentului le-ar aduce si profit.  Paradoxal, cel putin în ultimii ani, activitatea economicã a Hotelului Onix a relevat însã faptul cã pierderile de aici erau mai mari chiar decât cele din activitatea de extractie a cãrbunelui.
Un raport al corpului de control al directorului general Mihael Melczer a scos la ivealã anul trecut, ca pierderile de la hotelul Onix se cifrau la 511 mii lei (cheltuieli 753 mii lei, venituri 242 mii lei). “Aceastã activitate a fost mai neperformanta chiar si decât extragerea de cãrbune  din mina”, spunea la finalul  mandatului de director general Mihael Melczer.
Complexul Energetic Hunedoara  detine douã active încadrate ca fiind obiective  turistice, Hotelul Onix si de Cabana Jiet.  Hotelul Onix a fost, în parte modernizat, ar putea  atrage turistii pentru diverse  delegatii, ori pentru vacante la munte, în Parâng. Constructia este asezatã avantajos în zona centralã a municipiului Petrosani si s-ar putea preta turismului, bineînteles în conditiile unui management performant. În prezent, hotelul Onix este clasificat ca fiind o  unitate de douã stele, cu o  capacitatea maximã de cazare de nouã camere duble.
Monika BACIU